Balaton Wine and Gourmet

VEB2023 partner produkció
VEB2023 partner produkció

A Balaton Wine and Gourmet a balatoni térség hiánypótló és hagyományteremtő fesztiválja, amely egyúttal a VEB2023 Európa Kulturális Fővárosa rendezvénysorozat kiemelt gasztronómiai eseménye.

A fesztivál a hagyományos nyári üdülőszezon után, kora ősszel kerül megrendezésre, gasztrokulturális kínálatával érdemben meghosszabbítva a balatoni idényt. 

 A helyszín Veszprém egyik legvonzóbb zöldterülete, a Veszprémvölgy patakkal, árnyas fákkal körülhatárolt része, a fesztivál terek közé beemelve az ott található Jezsuita Templom különleges hangulatú belső csarnokát is. 

A négy napos fesztivál gazdag programkínálatával egyszerre kíván szólni a gasztronómia, a borkultúra iránt érdeklődő nagyközönséghez és a szakmai látogatókhoz is, nem elfeledkezve a legkisebbekről sem, számukra is különleges, gasztronómiai jellegű és egyéb családi időtöltést kínálva.

A hazai kiállítók és programok mellett külön teret szentelünk a szomszédos országok étel- és ital kultúrájának, illetve díszvendégként 2022-ben Japán és Spanyolország, 2023-ban Franciaország és Olaszországképviselőit is köszönthetjük, így egyúttal a magyar kulináris örökség és borászati hagyományok is nemzetközi viszonylatba kerülnek.

Mesterkurzusok, nagyszínpadi látványfőzések, bemutatók, kerekasztal beszélgetések, színpadi fellépések, vezetett kóstolók, ültetett vacsorák, hazai és nemzetközi szaktekintélyek és kötetlen, könnyed hangulat a legjobb falatokkal és a legkiválóbb borokkal, italokkal kísérve. 

Megvalósító: BWG Balaton Wine and Gourmet Nonprofit Kft. 

Időpont: 2023. szeptember 

Helyszín: Veszprém 

Honlap: https://www.bwg.hu

Ünnep

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!