Balatongyörök, Györöki KultúrMorzsázó

VEB2023 szervezés
VEB2023 szervezés

A Bertha Bulcsu Művelődési Ház és Könyvtár 1999-ben alakult, az önkormányzat költségvetési intézménye, mely magában foglal egy nyilvános könyvtárat és egy Digitális Jólét Program pontot is. 

Alapvetően közösségszervezéssel, a helyi civil kezdeményezések felkarolásával foglalkozik, klubokat, köröket, ismeretterjesztő előadásokat, gyermekprogramokat, túrákat szervez, valamit turisztikai célokat szolgáló rendezvényeket is koordinál. A helyi közösségi programok szervezésén kívül több turisztikai szempontból is sikeres gasztrokulturális rendezvényt honosítottunk meg az elmúlt két évtizedben (Borfesztivál, BorKorzó, Palacsintafesztivál, Szüreti Mulatság), de a rétegigényeket kiszolgáló programjaink is sikeresek a kistérségben, pl. Simándy József Emlék-est (opera), Komolyzene könnyedén, JazzFiesta koncertsorozat, a Györöki Nyári Tárlatok kiállítássorozat pedig a kortárs magyar képzőművészeti élet nagyjait, jeles alkotóit mutatja be, hozza elérhető közel ségbe a helyi közösség számára. 

A nyári, idegenforgalmi szezonra alapvetően egy- részt a nagyobb, jellemzően gasztrokulturális rendezvények jellemzők, melyek az idelátogató közönség szórakoztatásáról gondoskodnak: Bor- Korzó napok júliusban és augusztusban, szüreti felvonulás és halászlé- főző-verseny augusztus végén. Másrészt a zenés események, a szabad- téri koncertek, a JazzFiesta koncertsorozat, vagy a Térzene koncertek a laza, könnyed, de minőségi kultúrát kínáló szórakoztatásról szólnak. 

Képzőművészeti kiállítássorozatunk, a Györöki Nyári Tárlat neves kor- társ művészek alkotásait mutatja be, de szívesen szervezünk könyvbe- mutatókat is. A klasszikus zene is megjeleni a palettánkon, a koncertek helyszíne a műemlék római katolikus templom. 

A programok májustól október végéig tartó időszakot ölelnek fel, és rendszeresen kerülnek megrendezésre

Helyszín: Balatongyörök, Bertha Bulcsu Művelődési Ház és Könyvtár 

Kontakt: Villányi Éva

Pajta Balatongyörök pajta

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!