BALKAN:MOST Fesztivál

VEB2023 partner produkció
VEB2023 partner produkció

a WOMEX közreműködésével

Mit szólnál egy balkán road triphez, Isztriától a Fekete-tengerig? Horvátországtól egészen a Balkán-félsziget déli csúcsáig? A BALKAN:MOST Fesztivál pontosan ezt az utazásélményt adja neked Veszprém szívében – zenén, művészeten és gasztronómián keresztül. Házhoz jön Szarajevó hangulata, Kotor vagy Mostar sikátorai, a csevap illata, a kortárs balkáni kultúra legizgalmasabb zenészei és az igazi balkáni buli lendülete.  

A Balkán zenéje tele van felfedezetlen kincsekkel és rengeteg energiával, ami garantáltan megremegteti Veszprém utcáit. Egy karakánul őszinte, meghökkentően szép, hagyományokban gyökerező, de az önfeledt tánctól sem idegen zenei világot teremtünk 3 napra: több, mint 30 fellépő – feltörekvő zenekarok és világsztárok a világzene, etno és jazz koncertek, gasztro programok és emellett Európa többszáz zenei szakemberét megmozgató szakmai programok –  ez a BALKAN:MOST Fesztivál, a VEB2023 nyárzáró ünnepe.  

Miért MOST?  
  

A BALKAN:MOST nemcsak egy felszabadult fesztivál, hanem egy négyéves európai projekt, MOST Music utolsó kiemelt eseménye is. A „most” szó jelentése szláv nyelveken nem más, mint híd – a MOST Music tehát híd a balkáni zenéhez. A magyar Hangvető vezette projekt missziója, hogy a balkáni világzene (közte olyan műfajok, mint pl. az electrofolk, az etnojazz vagy a dark folk rock) erősebb kapcsolatban legyen Európa nyugati részével.  

A MOST projektben több, mint harminc zenekar, közel nyolcvan menedzser és hatvan fesztivál, klub, kultúrközpont vesz részt – tréningek, gyakornoki programok és networking találkozó sora vezet el a szeptemberi nagy zárórendezvényhez. Ennek köszönhetően a fesztivál idejére Veszprém a világzene legnevesebb szakembereinek találkozóhelye is lesz: a szakmai program részeként zeneipari fókuszú konferenciát szervezünk, networking programokkal, a nagyközönség számára is nyitott kiadói lemezvásárral, listening session-nel, kiállítással.  

Megvalósító: Hangvető Zenei Terjesztő Társulás Kft. 

A program a Creative Europe társfinanszírozásában valósul meg. 

Időpont: 2023. 09. 7-9.  

Helyszín: Veszprém 

Honlap: https://mostmusic.eu 

Partnerek: EXIT Foundation, Password Production, Centre for Fine Arts, Brussels (BOZAR), Piranha Arts- Womex, Songlines Magazine, ReK – Remont Kapital Culture Center, Bulgarian Music Association, Timișoara 2023, European Music Council, Pro Progressione 

zene Zene/Város

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!