Bondoró Utcaszínház Fesztivál

VEB2023 pályázati együttműködés
VEB2023 pályázati együttműködés

A Bondoró Fesztivál Magyarország egyetlen utcaszínházi fesztiváljaként 2019-ben került be a köztudatba, s immáron ötödik éve varázsolja közénk a rá jellemző színes, vidám kavalkádot. Célunk az utcaszínházi műfajok széleskörű népszerűsítése mellett az, hogy a hazai utcai művészek számára egy nemzetközileg is elismert porondot teremtsünk a Bondoróval, ahol a fesztivál a nemzetközi utcaművészeti színtér egyik kiemelt európai központjává válhat.

A nyáreleji fesztiválként jegyzett Bondorón a Nagyérdemű az utcaszínházi műfajok széles repertoárjával találkozhat: artisták és zsonglőrök, bohócok és pantomimesek játékával, cirkuszi és újcirkuszi előadásokkal, valamint gólyalábasokkal, aprócska és óriásbábokkal, sétáló látványosságokkal kápráztat el a fesztivál. De koncertek és kiállítások, marionettjáték és világító bábok, árnyékszínház és tűz show is rendre szerepel a kínálatban. Nem beszélve arról, hogy a fesztiválon szinten minden pillanatban történik valami, ami mosolyt csal az arra járók arcára. Az egyszeri és megismételhetetlen, vidám momentumok garantáltan rabul ejtik az ide érkezőket. A fesztivál évről évre több nemzetközi attrakciót sorakoztat fel: a 2022-es évben 13 külföldi produkciót láthattunk és ez a repertoár 2023-ban tovább bővül. 

A Bondoró Fesztivál a kultúra és művészetek iránt érdeklődő családok hagyományos, nyáreleji programja. Egy olyan összművészeti fesztivál, ahol minden korosztály megtalálja a számára tetsző programot, legyen szó bábelőadásról, meseestről, vagy felvonulásokról, utcazenei műsorról, illetve újcirkuszi produkcióról vagy nagykoncertekről. A családok, gyerekek és szüleik, valamint a fiatal felnőttek is találnak megfelelő programot a kínálatban.  

Megvalósító: VIProdukció Fesztiváliroda Kft.  

Időpont: 2023. június 30. - július 2.  

Helyszín: Balatonalmádi, Öregpark  

Partnerek: Nemzeti Kulturális Alap, Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, MVM, Olasz Kultúrintézet, Cervantes Intézet, Cseh Centrum, Osztrák Kulturális Fórum, Wallonie-Bruxelles International, Lengyel Intézet, Flandria Kormánya, Kolozsvári Magyar Napok

 

Zene színház bábszínház rendhagyó cirkusz utcaszínház tűzszínház

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!