Boronclassic Komolyzenei Fesztivál

VEB2023 pályázati együttműködés
VEB2023 pályázati együttműködés

A Boronclassic Komolyzenei Fesztivál egyedülálló nemzetközi komolyzenei eseménysorozat, amelyen neves magyar és nemzetközi előadóművészek lépnek fel a boronkai kastélyegyüttesben és annak parkjában rendezett eseményeken. Tervünk egy hosszútávú nemzetközi klasszikus zenei fesztivál meghonosítása, amely a világhírű klasszikus zenei előadóművészek révén zenei és kulturális hídként funkcionál a világ legnagyobb színpadai és a Veszprém-Balaton régió között.

Az előadások mellett nagy hangsúlyt fektetünk a gyermekek zenei edukációjára, a fiatal tehetségek felkarolására és bemutatására, a Visegrádi országok zenei kapcsolatainak szorosabbá tételére. 

A boronkai kastély szeptemberben és decemberben is megtelik zeneszóval.

A szeptemberi háromnapos fesztivál nagyszabású nyitókoncertjét az Erkel Ferenc Kamarazenekar adja. Másnap délelőtt Zeneovi várja a kisebbeket, Farkas Yuki zongoraművésszel és japán kollegáival és a helyi zeneiskola diákjainak koncertjére is sor kerül. A Trio Bohemo együttes koncertjén a visegrádi országok szerzőinek művei, este pedig Farkas Gábor zongoraművész szólóestje csendül fel. A zárónap matinékoncerttel indul, ifjú tehetségeknek adva bemutatkozási lehetőséget. A fesztivál virtuóz darabokat megszólaltató nagyszabású gála zárókoncerttel zárul. 

Decemberben a karácsonyi készülődés hangjai töltik meg a kastély tereit – egy újabb háromnapos zenei programsorozat keretében. Életre kel Csajkovszkij Diótörője, gyermek balett-táncosok által és a kastély kertje is megtelik a Diótörő figuráival. Az előadásba, a játékba maguk a nézők és elsősorban a gyerekek bekapcsolódhatnak, együtt táncolhatnak a szereplőkkel, vagy oldhatnak meg feladatokat. A gyerekprogramok sorában a hétvégén találkozhatunk Mikulásváró és népzenei, hangszerválasztó foglalkozásokkal, gyerekekre szabott kóruséneklés programokkal is. Esténként pedig az Erkel Ferenc Kamarazenekar és meghívott hangszeres szólisták nyitókoncertje mellett a Szilumona Quartett barokk fúvóskoncertje, szóló zongorakoncertek és karácsonyi kórusművek is megszólalnak, ezzel hozva igazi karácsonyi hangulatot a boronkai kastély elvarázsolt tereibe.

Megvalósító: Boronka Futura Egyesület 

Időpont: 2023. szeptember, december 

Helyszín: Marcali – Boronka  

Partnerek: Eötvös Károly Megyei Könyvtár, Kabóca Bábszínház, Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club, Demo Egyesület, Veszprémi Sportmászók Egyesülete, Színházi Olimpia, Művészetek a Vidékfejlesztésért Alapítvány, Pápai Művelődéstörténeti Társaság  

Ünnep boronclassic

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!