Bűvös Bábos Fesztivál

VEB2023 pályázati együttműködés
VEB2023 pályázati együttműködés

Amatőr gyermekbáb csoportok nemzetközi találkozója

Mese-mese-mátka. Ez áll a 25 amatőr bábcsoportnak szóló meghívón, amely az egész hazai és határon túli bábos közösséget megmozgatja.  

Egy egész éven át tartó felkészülést követően minden megye és minden határon túli magyarlakta terület legjobb gyermekbábcsoportja érkezik Veszprémbe és mutatkozik be, hol klasszikus bábszínházi, hol pedig rendhagyó helyszíneken, teljes előadásokkal és rövid flashmobokkal egyaránt. A feladat és téma mindenki számára ugyanaz, de biztosak vagyunk abban, hogy minden egyes csapat beleszövi majd saját történetét az előadásába. 

A Fesztivál leglátványosabb eseménye kétségtelenül a belvárost átszelő felvonulás lesz: a bábcsoportok megálmodta óriásbábok gólyalábasok, fúvósok, zászlóforgatók és mutatványosok által kísérve másszák meg a várat, szelik át a belvárost és érkeznek meg végül a Színházkertbe, ahol rácsatlakoznak a GyereKert programjára. Itt egy igazi Bábos Parádéval ér véget a négy nap, ahol profi bábelőadások, bábkészítő foglalkozások fogadják nem csak az ifjú bábosokat, hanem minden veszprémi családot. 

Megvalósító: Pápai Művelődéstörténeti Társaság 

Időpont: 2023. május 

Helyszín: Veszprém 

Partnerek: Pegazus Színház, Nemzeti Művelődési Intézet, Agora Veszprém, Pannon Egyetem, Vajdasági Magyar Művelődési Egyesület, Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület, Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet 

Ünnep közösség és ifjúság színház- és táncművészet

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!