Család- és látogatóbarát fejlesztések az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban

VEB2023 pályázati együttműködés
VEB2023 pályázati együttműködés

Eötvös Károly Megyei Könyvtár kiemelt célja a könyvtárhasználók, ezen belül is elsősorban a fiatal korosztály létszámának növelése, amelynek egyik eszköze a nyilvános terek újragondolása, és a szolgáltatások fejlesztése.

Az Eötvös Károly Megyei Könyvtár látogató- és használóbarát fejlesztéseket hajt végre a Veszprém, és a régió számára kiemelten fontos 2023-as évre készülve.

 

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program által támogatott fejlesztésekben fontos szerepet kapott az akadálymentesítés, amelynek során kiemelt figyelmet fordítanak a siketekre és nagyothallókra, jelnyelvi tolmácsszolgálat előfizetésével. 

A különböző sérült csoportok speciális igényeire és a gyerekekre koncentrálva megújulnak a tájékoztató táblák, könnyen értelmezhető feliratok és ábrák elhelyezésével. 

A könyvtár angol nyelvi képzéssel emeli a munkatársaik nyelvtudásának szintjét, hogy a külföldi látogatóknak se legyenek kommunikációs problémáik. Valamint bevezetik a szelektív hulladékgyűjtést és zöld sarkot alakítanak ki, ahol a könyvtár saját példáival is buzdítanak a környezeti fenntarthatósággal kapcsolatos törekvésekre.

Az Eötvös Károly Megyei Könyvtár két munkatársa 2022 tavaszán sikeresen zárta a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával szervezett angol nyelvi képzést. A megyei könyvtár fejlődése és jövője szempontjából fontos célkitűzés, hogy a helyi lakosok elérésén kívül, idegen nyelvű dokumentumállományával, a város és a régió látnivalóinak, aktuális információinak megosztásával kiindulópontként szolgálhasson a külföldiek számára is. A könyvtár két munkatársa megszerzett angol nyelvű tudásukkal jelentősen hozzájárulnak a megyei könyvtár nemzetközi kapcsolatainak fejlesztéséhez, az intézménybe látogató, magyarul nem beszélő külföldiek fogadásához, igényeik kielégítéséhez, valamint lehetőséget teremt a külföldi könyvtárak bevonásával tervezett workshopok megvalósításához.

Veszprém könyv könyvtár Eötvös Károly Megyei Könyvtár

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!