Dalvölgy

VEB2023 pályázati együttműködés
VEB2023 pályázati együttműködés

Éneklő Magyarország kórustalálkozó

A Dalvölgy a Kárpát-medencei magyar és a hazai amatőr kórusoknak teremt szakmai és közösségi találkozási lehetőséget, a nagyközönségnek pedig egyedülálló koncertélményeket. 

Hasonló eseményre hosszú ideje nem volt példa a veszprémi, de még a hazai kóruséletben sem. A kórusok, mint művelődő közösségek, a zeneirodalom népszerűsítése, művelése, átörökítése mellett településeik fontos identitásépítő szereplői is. Az elmúlt évek pandémiás körülményei épp a kórusokra voltak a legkedvezőtlenebb hatással: létszámban, tevékenységben, közösségi eseményekben meggyengültek, sok esetben hosszú távon is kétségessé vált a működésük. Elmaradtak a találkozási, képzési, fellépési lehetőségek, amelynek komoly kulturális, közösségi és mentális következményei vannak. 

Ezeket a tendenciákat próbáljuk ellensúlyozni a Dalvölgy során: a júniusi 4 nap fellépési lehetőségeket, szakmai találkozókat kínál Veszprémben és a régióban egyaránt - környékbeli települések kórusai fogadnak távolról érkezőket, és minden bizonnyal számos új barátság is szövődik, vagy régi erősödik meg. A közönség számára is nyitott tematikus műhelykoncerteket olyan szakmai újítások alapozzák meg, amelyek hosszú távon járulnak hozzá a kórusmuzsika közvetítésének kreatív megújításához, a közösségi élmények megerősítéséhez. 

A Dalvölgy apropóján új kottáskönyveket állítunk össze, kortárs zeneszerzők műveivel bővítjük a kórusirodalmat, karnagyi kurzuson keressük a kreatív megoldásokat az új kulturális, közösségi, mentális kihívásokra.

Megvalósító: Veszprém Város Vegyeskara Egyesület 

Művészeti vezető: Erdélyi Ágnes karnagy 

Időpont: 2023.06.01-04. 

Helyszín: Veszprém, Sümeg, Zirc, Balatonfűzfő, Ajka, Litér, Küngös, Vászoly, Várpalota, Paloznak  

Honlap: https://www.vvve.hu 

Partnerek: Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége, KÓTA Magyar Zeneszerzők Egyesülete Művészeti Bizottsága  

Ünnep Zene/Város Minden, ami zene közösség és ifjúság

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!