Design Hét Veszprém

VEB2023 szervezés
VEB2023 szervezés

Veszprém is csatlakozott az országossá fejlődő rendezvénysorozathoz 2018-ban, melyet azzal a szándékkal hívtak életre, hogy közreműködjön a design gazdasági és társadalmi szerepének tudatosításában.

A 2004 óta tartó országossá fejlődő rendezvénysorozathoz 2018 óta Veszprém is csatlakozott, melyet azzal a szándékkal hívtak életre, hogy közreműködjön a design gazdasági és társadalmi szerepének tudatosításában, a design iránti bizalom növelésében és a terület szereplői közötti kommunikációban.

A veszprémi Design Hét programjai általában két fontos téma köré rendeződnek. Egyfelől készülve a Kulturális Főváros szerepre nemzetközi együttműködéseken keresztül tárjuk fel a város korokon átívelő, designhoz és kutatás-fejlesztéshez kötődő hagyományait. Ezzel Veszprém, a kimagasló zenei és képzőművészeti eseményein túl további értékeit is láthatóvá teszi. Másfelől Veszprém, betöltve régiós szerepét és kihasználva a Balatonhoz való közelségét, invitálja és ösztönözi a régió kreatív szereplőit a Design Hét ideje alatt, hogy gyár és stúdió látogatásokkal, sétákkal és további programokkal tegyék láthatóvá a Balaton-felvidékben rejlő design, építészeti és kreatív értékeket.

Design Hét

Bár a város még csak rövid ideje vesz részt az országos összművészeti seregszemlén mégis nagy hatású, a jövőbe mutató projekteket sikerült elindítani az égisze alatt. A ’12 Fal’, ’Az arc, a medence, a két torony és egy rom’ kiállítások, a Pecha Kucha események mind pozitív irányba mozdítják el a városról kialakult képet és hozzátesznek a jövőképéhez.

12 Fal
Innováció Közösségépítés Nyitottság Ünnep

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!