Erdei Misztérium

VEB2023 szervezés
VEB2023 szervezés

Játék Hévíz legendás mocsári ciprusai között

Az Erdei Misztérium a hévízi véderdőbe és az egregyi múzeum kertje kalauzol minket. A már 2022-ben elindult programsorozat fókuszában a természet-ember-művészet harmóniájának megteremtése áll. A rendhagyó, Hévízi-tavat ölelő környezetben, természetközeli formában, fenntartható módon valósulnak meg összművészeti ökokulturális rendezvények április és október között.  

A látogatók a Hévízi Véderdő rejtett pontjain a fák, a madarak, a szél, a víz hangjait fedezhetik fel mikrokoncertek formájában vagy színházi és gyermekszínházi előadásokon vehetnek részt. Hétköznapokon geobotanikai túrákra lehet jelentkezni, míg a természetművészet jegyében képzőművészeti workshop keretében készülnek alkotások az erdőben. Mindeközben performanszokkal hívjuk fel a figyelmet a táj helyi értékeire, sajátosságaira.  

A rendezvénysorozat kiemelkedő eleme augusztusban, az egregyi múzeum kertjébe szervezett 4 napos pART Ökofesztivál.  A hajnali napindító jóga után piknik hangulatban élvezhetjük az interaktív workshopokat, hang-, fény-, tánc- mosoly- és mozgásterápiákat, unplugged koncerteket, és az éjszakai csillaghullást. 

A mintaértékű projekt keretében azt mutatjuk meg, hogy a hévízi Véderdő nem csak egy lélegző pont a város szívében. Az egyedi események megismételhetetlen élményén túl a programok rámutatnak, hogy az erdő lehet egyszerre élettér, múzeum, kiállítótér, állat- és növénykert, színház és koncertterem, az életünk része és színtere. 

Megvalósító: Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft.

Helyszín: Hévíz

Időpont: 2023 április – október, pART Ökofesztivál: 2023 augusztus

Honlap: www.heviz.hu/hu/ekf  

Partnerek: Balaton-felvidéki Nemzeti Park, Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház, Nyitnikék Erdészeti Erdei Iskola, Bibó István Közgazdasági Gimnázium és Szakközépiskola, Festetics György Zeneiskola, Amargant Színházi Műhely, Sinum Színházi Egyesület, Hévízi Turisztikai Egyesület, Hévízi Szobakiadók Szövetsége

Erdei misztérium hévíz

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!