Filmpiknik 2020

VEB2023 szervezés Veszprém-Balatonfüred
VEB2023 szervezés Veszprém-Balatonfüred

Az Európa Kulturális Fővárosa 2023 program keretében megvalósuló Veszprém-Balaton Filmpiknik kezdeményezés azt a törekvést támogatja, hogy Veszprém és a Balaton kulturális-kreatív régiója erősödjön és európai láthatósága növekedjen.

A Veszprém-Balaton Filmpiknik helyszín és időpontválasztás azt a célt szolgálja, hogy a szakma és a közönség a későnyári, pezsgő Balatonon nézzen magyar filmeket, találkozzon magyar sztárokkal és filmkészítőkkel, ott fedezzen fel vagy nézzen újra kortárs és klasszikus remekműveket, közönségfilmeket és filmcsemegéket. A filmes szakma a 90-es évek óta nem képviselteti magát a régióban semmilyen nagyobb szakmai, vagy közösségi programmal, ekkor szervezték meg utoljára a Veszprémi Tévétalálkozót. A város és a Balaton atmoszférája ugyanakkor ideális egy filmes találkozó számára, ezért is tartjuk örömtelinek és ígéretesnek a kezdeményezést. A film és mozgóképművészet fontos eleme programunknak, szeretnénk minél vonzóbb közeget biztosítanai a magyar mozgóképes szakma és a közönség számára. 

Az eseményről

Tesszük ezt nem utolsósorban infrastrukturális fejlesztésekkel, mint például majdan egy új művészmozi megnyitásával is. Az eredetileg június közepére tervezett új filmes eseményt szeptember 3. és 5. között szervezzük meg, a halasztás oka a koronavírus ellen bevezetett, rendezvényeket is érintő korlátozás. Az időpont módosítás és a járványhelyzet kapcsán az esemény új célt is kapott. A hangulatos veszprémi és Balaton-parti vetítésekkel szeretnénk kellőképpen izgalmas közeget teremteni annak érdekében, hogy a magyar filmek és a közönség újra egymásra találhasson. A Filmpiknikre vonatkozó naprakész információkat a weboldalunk események menüpontjában talál.
Veszprém Fesztivál Film Balatonfüred Filmpiknik Közösségépítés Nyitottság Ünnep

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!