Generációs Híd

VEB2023 szervezés
VEB2023 szervezés

Falakat bontunk, hidakat építünk

Meg nem értés, kommunikációs szakadékok, elszigetelődés – sok esetben ezek a tényezők vezetnek a generációk közötti feszültségekhez. Ezt felismerve, közösségépítési szándékkal indítottuk el 2021-ben a Generációs Híd műhelymunkákat a Pannon KözTéren.  

 

A műhelymunka tagjainak találkozási alkalmaiból eseménysorozatok ötletei körvonalazódtak, a résztvevők hagyományőrző és sport programokat találtak ki, melyek előkészítésében és megvalósításában is részt vettek.  

Balkonkertészet, hajfonás, rétesnyújtás és pizzasütés, táskavarrás és barkácsolás, valamint családfakutatás szerepel a Rácz Nóra mentorálásával megvalósuló hagyományőrző programdélutánok között. Rácz Nóra a Finn-Magyar Baráti Kör tagja, nevéhez fűződik a városrészi kertkávézók meghonosítása Veszprémben, melyet a Városrészi Baráti Kör projektünk is felkarol és kiszélesít több városrészre. 

Hasonlóképpen működik a sport tematikájú műhely is, mely a Veszprémi Egyetemi Sport Club szakmai irányítása mellett kezdte meg működését. Sportos szabadulószoba, sportolási tippek közterekre és kocsmasport estek szervezése szerepel a programok listáján. 

Az értékes, együtt töltött idő mellett, az események középpontjában a résztvevők közötti tapasztalatcsere, az eltérő generációkat képviselők közötti párbeszéd indukálása áll. A téma és a közös munka segíti oldani a generációs különbségeket, és elindítja a kommunikációt, az egymás felé nyitást. Ezt a folyamatot mentori munka is segíti. 

A Generációs Híd olyan projekt, mely nemcsak a különböző korosztályok, hanem az általunk üzemeltetett közösségi terek között is kapcsolódást képez. A Jutasi KözTéren telepített Pillangó Liget fenntartása szintén generációk közötti együttműködés keretein belül valósul meg. 

Megvalósító: VEB 2023 Zrt. 

Időpont: 2022-2023 során folyamatosan 

Helyszín: Veszprém, Pannon KözTér 

hidak

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!