GyárKert

VEB2023 szervezés
VEB2023 szervezés

Adott egy 2 hektáros bekerített terület Veszprém belvárosának kellős közepén, ahol a fű sem nő, és amit a mindennapokban oly régóta kerülgetünk, hogy e tényen már morgolódni és értetlenkedni is elfelejtünk. És adva van egy év, melyhez kapcsolódóan azt szeretnénk, ha a város polgárainál olyan emlékképek is kialakulhatnának, melyek arról szólnak, hogy a sok hosszútávú és koncepciózus elgondolás mellett volt idő, mikor Veszprém megengedhette magának, hogy kifordítsa sarkaiból a világát.

Kifaragtuk hát a varázsceruzát és az ország vezető pop-up építészeinek segítségével megálmodtunk egy rendezvényhelyszínt, amely az 5000 fős befogadóképességével, 2 színpadával és tucatnyi vendéglátóegységével fél éven át képes lesz befogadni mindent, mi első látásra csak az adott pillanat örömmel teli megéléséről szól, ám hitünk szerint -és egy kis szerencsével- e hely jóval több is lehet ennél. A Gyárkert számunkra az együvé tartozás és a közös emlékek megélésének helyszíne, ezért a 10 – 12 nemzetközi sztárfellépő koncertje, az országos és városi kedvencek felléptetése csupán a projekt egyik fele, a másikat Európa sokszínűségének bemutatása és a nemzetközi kapcsolódások lehetősége adja. Álmunk, hogy a fentebb említett vendéglátóegységeket európai városok fiataljai üzemeltetik nemzeteik előretolt kulturális helyőrségeként.

Látjuk magunk elött a pillanatot mikor egy jól sikerült este után 12 különböző nyelven 12 attitűddel rendelkező helyről kiabálják felénk, hogy záróra, holnap találkozunk"  

Megvalósító: Veszprém 2030 Kft., VEB2023 Zrt.

Időpont: 2023 május-október

Helyszín: Veszprém

Ünnep gyarkert

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!