Hangár Könnyűzenei Központ

VEB2023 pályázati együttműködés
VEB2023 pályázati együttműködés

A Hangár Könnyűzenei Központot a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program Hangjáték projektjének részeként indítjuk el. A Hangjáték ‒ és ezen belül a Hangár ‒ küldetése, hogy Veszprémben és környékén éljen a legtöbb zenélő ember Magyarországon, híven a 2019-ben az UNESCO által odaítélt A zene városa címhez.

Alapvető célunk, hogy Veszprémből minél többen tanuljanak zenélni. Éppen ezért a Hangár előképzettségre, korra, háttérre való tekintet nélkül várja a könnyűzene iránt érdeklődőket. Aki többre vágyik az amatőr zenetanulásnál az is megtalálhatja számítását a Hangárban. A profi tanárok és körülmények lehetővé teszik, hogy a tanulók tovább léphessenek a nagyobb színpadok irányába is.

A helyszín egyik alapvető küldetése, hogy általa erősödjön a város és egyúttal a régió zenei közössége. Éppen ezért a Hangár egy hosszú távú beruházás, így nem ér véget 2023 végén, hanem a zene életet tápláló és pezsdítő műhely lesz Veszprémben ezután is.

Az érdeklődők, a Hangár tanáraival olyan zenéket tanulhatnak, amiket nap mint nap hallhatnak a rádióban vagy a Spotifyon. Ha elhozzák kedvencüket az órákra akkor a megfelelő tudás elsajátítása után akár elő is adhatják azokat.

 

A Hangár Könnyűzenei Központot a volt Városi Művelődési Központ (Dimitrov) épületében alakítottuk ki. A második szinten várnak a frissen felszerelt termek, melyeket a hátsó lépcsőházból közelíthettek meg. A termeket hangszigeteltük, és vadiúj felszereléssel és hangszerekkel láttuk el. Az egyéni tanulás mellett a közös zenélésre alkalmas próbatermet is kialakítottunk. Terveink szerint 2022 második felétől egy teljesen felszerelt stúdió is üzemel majd a Hangárban.

Tudtad?

Lakosságarányosan Veszprémben tartják a legtöbb élőzenei koncertet, ennek egyik elismeréseképp kapta a város 2019-ben az UNESCO-tól A zene városa címet. Ezzel az UNESCO Kreatív Városok Hálózatának tagjává váltunk, amelyhez Magyarországon eddig csak Budapest csatlakozott. Ez az elismerés és nemzetközi hálózathoz való tartozás nagyon fontos számunkra, hiszen ez is segíti nemzetközi törekvéseinket.

A Hangár Könnyűzenei Központ a VEB2023 EKF program támogatásával, a Hangjáték projekt keretein belül, a Hangvető szakmai munkájával valósult meg. 

Veszprém Zene

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!