Hello Wood Builder Summit

VEB2023 pályázati együttműködés
VEB2023 pályázati együttműködés

Európa [jövő]építő fesztiválja

A Hello Wood Builder Summit Európa legkülönlegesebb [jövő]építő fesztiválja, a Hello Wood eddigi legnagyobb és legtöbb résztvevőt felvonultató eseménye. A 10 napos építészeti tábor és fesztivál során a hallgatói csapatok maradandó installációkat építenek oktatóik vezetésével - a Builder Summit keretében a bontás-építés tematikát vizsgálják a résztvevők. A fesztivál során egy központi installáció is megépítésre kerül, amely az építés szentélyeként, egyfajta spirituális helyként és rendezvénytérként funkcionál. A zárónapon mindenki számára nyitott, zenei minifesztivállal ünnepel az esemény Zalahaláp bazaltbányájában, annak posztapokaliptikus kráterében. A nemzetközi építész sztárokat is felvonultató rendezvény a Hello Wood építész stúdiója által kerül megrendezésre.

A Builder Summit a Hello Wood részvételen és cselekvésen alapuló, alternatív oktatási módszertana, a Builder Method értékeit szorosan magában foglalja. A Builder Method szentháromsága alapján projekteket, önmagunkat és közösséget épít. 

Tematika: Tájsebek

A bezárt, elhagyatott bányák egyfajta tájsebek, izgalmas helyzetet teremtenek: az építőanyag termelés óhatatlanul magával vonja a bontást. Az ember által elhordott hegy ambivalenciáját, a beavatkozás és a természetesség, a bontás és építés, hiány, az üresség és a feltöltődés viszonyait vizsgálja jövő nyáron a Hello Wood művészeti fesztiválja. Mindennapi életünket alapvetően értelmezi át a világjárvány, háború, gazdasági válság, klímaválság, így a bontás és újjáépítés kérdése nem csak építészetileg releváns, a Builder Summit a kialakult társadalmi helyzetre is reagál. 

A Hello Woodról

A Hello Wood többszörös díjnyertes építészeti stúdióként 10 éve valósít meg épület léptékű projekteket a tervezéstől a kivitelezésig. Egyedi, helyspecifikus, közösségteremtő épületeik és installációik világszerte hirdetik elkötelezettségüket az innovatív és fenntartható építészet mellett. Munkáik két fő jellegzetessége, hogy nagyrészt fából készülnek, valamint ötvözik a művészi megközelítést a társadalmi gondolkodással. 

Design & Build projektjeiket az innováció, a társadalmi felelősségvállalás és a minőségi design iránti elhivatottság hajtja. Kiemelt céljuk, hogy tudományos és művészeti eszközökkel közösséget építsenek, és az építészetet a nagyközönség számára is érthetővé és szerethetővé tegyék. A jövő tervezőinek tapasztalati oktatása fontos ügy számukra, ezért itthon és külföldön egyaránt elindították mára világhírűvé vált oktatási programjukat. 

Megvalósító: Hello Wood Építész Stúdió 

Helyszín: Zalahaláp bazaltbánya 

Időpont: 2023 nyár 

Partnerek: Zalahaláp Önkormányzat, Zalahaláp Bazaltbánya Zrt.

 

Törékeny Balaton

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!