Holtszezon Nemzetközi Kortárs Irodalmi Fesztivál

VEB2023 szervezés
VEB2023 szervezés

Szövegek és emberek

Hisszük, hogy az olvasás menő. Az írás, a zenélés és bármiféle alkotótevékenység az. Erről szól a Holtszezon. 

Mi is az irodalom, ha épp 18 éves vagy?  vagy 23 éves friss diplomás? Veszprémi középiskolások és egyetemisták rajzolják fel nekünk saját irodalmi térképüket – és végül az ő összetevőikből áll össze a Holtszezon négy napos programja.  

Az irodalom nem csak az, aminek gondoljuk. Krimi, sci-fi, fantasy, sorozatkultúra, képregény- és fanzinekultúra, ifjúsági- és gyermekirodalom, ökológiai irodalom, kortárs költészet, dalszöveg – irodalmi határterületek és izgalmas nézőpontváltások kelnek életre Veszprém kocsmáiban, kávézóiban, klubjaiban, éttermeiben. Februárban. Amikor ugye semmi sem történik. 

Olyan stílusirányzatok, formátumok, saját műfajuk eszköztárával meg nem elégedő és más művészeti ágak felé is kalandozó, feltörekvő fiatal előadók jönnek velünk szembe, amiket, akiket ugyan rengetegen szeretünk, mégis ritkán találkozunk velük élőben.   

És ha már határterületek és műfajok közti átvágások: kísérleti színházi és bábszínházi előadások, hip-hop és slampoetry estek, alternatív zenei, punk és kísérletező posztrock koncertek adnak esténként lökést a következő naphoz. 

De nem csak hallgatjuk és nézzük – csináljuk is. Képregénykészítő, sci-fi író workshopokon, költészeti műhelyeken válhatunk mi magunk is alkotóvá.  

SZEZON

Holtszezon nélkül nincs Szezon. Februári szívmelengető, de didergős együttlétünk után rögtön rákanyarodunk a következő fesztivál előkészítésére. De ennél is erősebb az inger, hogy nyári együttlétet is szervezzünk. Szabadban, melegben, kötöttségek nélkül, kedd este. Ahol a veszprémi Színházkert árnyas ligetében beszélgethetünk az olvasásról, hallathatjuk a hangunkat és lépegethetünk a zenére. Ez a Szezon. 

Megvalósító: Veszprém-Balaton Régió Kulturájáért Közalapítvány

Időpont: Holtszezon: 2024.02.22-25.

Helyszín: Veszprém 

Honlap: https://www.facebook.com/holtszezon 

Partnerek: Pannon Egyetem, POKET, Osztrák Intézet Budapest, Cseh Centrum, VEMAFI

Irodalom Holtszezon TeszVeszprém

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!