HUB Design House Veszprém

Pályázati együttműködés
Pályázati együttműködés

A Kreatív HUB egy rendhagyó, think-tank jellegű, tudásmegosztásra épülő, inspiráló eseménysorozat, amely lehetőséget teremt az üzleti, kreatív-kulturális, tudományos szakértők és a helyi civilek közötti párbeszéd kialakítására. A Super Channel csapata az eseményeket mindig más, a városban ikonikusnak számító kulturális, gasztro, vagy közösségi helyszínén rendezi meg. A műhely-beszélgetések alkalmával a régiót érintő legfrissebb és legaktuálisabb témákról folyik a diskurzus, az estéket lakáskoncertek és kulináris élmények színesítik.

 A projekt célja, hogy a kötetlen beszélgetések alkalmával sikerüljön feltérképezni és hálózatba szervezni azokat a veszprémi szereplőket —borászok, egyetemi oktatók-kutatók, üzletemberek, alkotók, művészek —, akiknek tudása, kreatív képessége, attitűdje fontos lesz a VEB 2023 régió kreatív ökoszisztémájának létrehozásában. 

Ennek felépítése lehetőséget teremt az üzleti, kreatív-kulturális, tudományos szakértők és a helyi civil szféra bevonására, közöttük párbeszéd kialakítására, multidiszciplináris tudásközpont elindítására. A koncepció gyakorlati megvalósításával egy újszerű, kreatív hálózat épül fel. A tudásmegosztást fókuszba helyezve egyszerre lesz edukációs, szemléletformáló és inspirációs rétege az eseménysorozatnak egy-egy téma horizontális és vertikális kibontásával. Közösségépítés Diversity & Inclusion: a vendégek diverz mintázata, az eltérő megközelítések összeérintése már eleve izgalmas szellemi muníciót biztosít a tartalmas beszélgetésekhez. A bevonódást segítő kötetlen diskurzus révén minden résztvevő úgy érezheti, hogy részese a jövő formálásának, hogy itt nem silókban gondolkodunk, hanem átjárásban, együttműködésben. 

Az esemény szakmai házibuli hangulata mindenképpen formabontónak számít, a vezetett beszélgetések kötetlen, informális közege pedig segíti az interaktivitást, az intellektuális élmény elérését. A ’think global, act local’ mottó gyakorlati alkalmazásával egyszerre van lehetőség gondolkodó-cselekvő közösséget és egy inspiráló platformot építeni, ahol a közösség aktív szerepvállalása komoly pozitív hatást gyakorol a helyi környezeti és társadalmi viszonyokra. 

Tervezett témák:

  • Élhető város, életminőség, városfejlesztés
  • Oktatás, edukáció, szemléletformálás
  • Kreatív hálózati potenciál – kollaborációk, multidiszciplináris együttműködések, helyszínek, műfajok, szereplők
  • Természet és ember kapcsolata Veszprém kreatív perspektívája
  • Városi élménytervezés design thinking megközelítéssel
  • Veszprém és a régió mentális térképe, jelen és jövőkép

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!