INOTA

VEB2023 pályázati együttműködés
VEB2023 pályázati együttműködés

A kortárs kultúra missziója a befogadás alapélményén túlmenően mindig az volt, hogy reagáljon a világ történéseire, a körülöttünk zajló folyamatokra. A 21. század extrém kihívásai extra erős válaszokat követelnek, INOTA pedig ennek megfelelően lép a képbe: a projekt Magyarország legnagyobb ívű, válaszokat kereső, definitív audiovizuális fesztiválját alapozza meg Veszprém megyében, kifejezetten fajsúlyos nemzetközi fellépőkkel, alkotókkal, vizionáriusokkal.

Úgy is mondhatnánk, hogy az INOTA 2023-ban esztétikai dimenziókaput nyit meg az ötvenes években épült gyárkomplexum területén, aminek gravitációja az elképzelések szerint olyan hasonló elgondolású fesztiválok mellé helyezi majd el a hazai programot, mint a berlini CTM és Atonal, a krakkói Unsound vagy az ausztriai Elevate - a későbbiekben akár partnerségre is lépve velük. 

Ezek a rendezvények egytől egyig az experimentális zene, az útkereső vizuális alkotások, az előremutató kortárs tánc, a legfejlettebb technológia és a hozzájuk kapcsolódó gondolatkísérletek közös halmazában kutatják az emberiség jelenének dilemmáit és jövőjének lehetőségeit, gyakran már az interdiszciplinaritást is meghaladva bekategorizálhatatlan, újszerű, innovatív, hibrid művészeti formákat hozva létre. Olyanokat, amilyenek még sosem jöttek szembe velünk, viszont amik ezt követően egy életre velünk maradnak. 

Amiképpen az önmagában is látványos iparterületen pár évtizede még serényen zakatolt a gázturbinás csúcserőmű, árammal látva el az ország jelentős szeletét, úgy fogja INOTA a legfrissebb impulzusokkal ellátni azokat, akik nyitottak az esetenként az aktuális kort is meghaladó alkotásokra és az azokkal összeforró technológiákra. És itt nem áll meg a projekt: INOTA szilárd célkitűzése a szakmai párbeszéd létrehozása a különböző művészeti ágak és a kreatívipar képviselői között, amely segítségével egy jövőbe mutató, nagyívű vízió jöhet létre a három ikonikus hűtőtorony tövében elterülő komplexum hasznosítási lehetőségeiről. 

De az elsődleges cél az együtt gondolkodásra ösztönzés: INOTA ugyan egy fesztivál lesz, de a szórakoztatáson túl szeretne motiválni, felpezsdíteni, eszméket futtatni, ötletek csíráit elültetni a szemlélőben - akiből egy idő múlva akár a rendezvény egyik alkotója lesz. 2023 őszét és a fenti öt nagybetűt már most érdemes beírni ceruzával a naptárakba. 

Megvalósító: Hardrock Kft.

Időpont: 2023.08.31-2023.09.03.

Helyszín: Várpalota - Inota

inota rendhagyó

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!