KALAND(KÖNYV)TÁR

Pályázati együttműködés
Pályázati együttműködés

Ki mondta, hogy a könyvtár unalmas?

Modern technológiával újul meg a megyei könyvtár kölcsönzési rendszere  

Számos újdonsággal szolgál az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Kaland(könyv)tár című projektje, amelynek révén a térségben először vezetünk be önkiszolgáló kölcsönzési lehetőséget a rádiófrekvenciás azonosítás (RFID) technológia alkalmazásával, valamint elérhetővé válik az épületen és nyitvatartási időn kívüli könyvvisszaadási lehetőség is.

A projekt kiemelt pillére a bibliobox. Matematikailag úgy lehetne leírni, ha a bevásárlóközpont a fogyasztás temploma, a könyvtár pedig a kultúra temploma, akkor a két, egymástól távolálló halmaz közös része a bibliobox. Az egyik kedvelt bevásárlóközpontnál elhelyezett önműködő, RFID-azonosításra alkalmas automatába a könyvtár nyitvatartási idején túl visszavihetik a könyveket az olvasók. Ezzel az újszerű, kényelmes megoldással a fiatalokat, illetve a passzív célcsoportokat szeretnénk megszólítani.  

Az új szolgáltatások népszerűsítése érdekében zsákbamacska játékhoz és helyismereti tematikájú, a vetélkedőt és a könyvtárhasználatot kombináló játékokhoz lehet csatlakozni 2023 során, amelyek egyénileg teljesíthető, helyi és térségi évfordulókhoz kapcsolódó sétákkal is összekapcsolódnak.  

A Zsákbamacska játék a könyvtárlátogatók kölcsönzési szokásainak ismeretén alapul, a könyvtárosok az olvasók érdeklődési köre alapján állítják össze a könyveszsákokat. Az azonos tematikájú könyveket csoportosítva, a konkrét művek ismeretének hiányában, véletlenszerűen tudják majd kiválasztani az olvasók

Megvalósító: Eötvös Károly Megyei Könyvtár

Időpont: 2023

Helyszín: Veszprém

Veszprém eötvös károly megyei könyvtár könyv könyvtár RENDHAGYÓ rendhagyó

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!