Kaland(könyv)Tár

Pályázati együttműködés
Pályázati együttműködés

Bár a könyvtárhasználati szokások sokat változtak az elmúlt évtizedekben, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár nem nyugodott bele az olvasási kedv lanyhulásába. Éppen ezért új szolgáltatások bevezetésével és játékos eseményekkel szeretné megkönnyíteni a könyvkölcsönzést, és újra megszerettetni a könyveket, az olvasást a fiatalabb generációkkal is.

Az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Veszprém megye legnagyobb közkönyvtára, helyismereti és helytörténeti vonatkozásban egyedülálló gyűjteménnyel rendelkező szakkönyvtár. Fontos feladatának tartja az olvasásnépszerűsítést és olvasásfejlesztést. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program segítségével megvalósuló projektben nemcsak technikai-, technológiai fejlesztések és újabb szolgáltatások kaptak helyet, de ezek népszerűsítését célzó Zsákbamacska játék, és helyismereti tematikájú, a vetélkedőt és a könyvtárhasználatot kombináló, egyénileg is teljesíthető séták is. 

Eötvös Károly Megyei Könyvtár

Az RFID-rendszer bevezetése – amely Veszprém megyében úttörő szolgáltatásnak számít -, és a könyvtáron kívül elhelyezett bibliobox és locker segítségével az Eötvös Károly Megyei Könyvtár lehetővé teszi a nyitvatartási időn túli, illetve kontaktmentes dokumentum visszavételt is. 

Eötvös Károly Megyei Könyvtár

A felhasználóbarát újítások és a játékos kihívások révén a könyvtár igyekszik megszólítani azokat a rétegeket is, akik egyáltalán nem – vagy nem túl gyakran – járnak könyvtárba, elsősorban a fiatalabb rétegeket, valamint a város történelme iránt érdeklődőket, köztük a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program idején Veszprémbe látogatókat is.

Veszprém eötvös károly megyei könyvtár könyv könyvtár

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!