Katti Zoób kiállítás Várpalotán

VEB2023 pályázati együttműködés
VEB2023 pályázati együttműködés

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával létrejött kiállítás tisztelgés a kézműves technikák és a szalonkultúra haute couture hagyományai előtt. Ugyanakkor a Katti Zoób Divatház gazdag archívumán keresztül mutatja be a magyar divat elmúlt negyed századának keresztmetszetét, egy személyes, ugyanakkor univerzális nézőpontból.

A tematikus csoportokban installált művek textileken, mintákon és színeken és megmunkálásokon keresztül mesélnek történeteket, mind a szakmai, mind a laikus közönség számára is izgalmas megfogalmazásban.

Magyarországon Zoób Kati budapesti divatműhelye az egyik utolsó képviselője a haute couture szalonkultúrának. A divatház olyan magyar divatipari érték, amely ismeri és használja a haute couture nemzetközi jelrendszerét és képviseli Magyarországot a high-fashion nemzetközi mezőnyében.

Ikonikus – Parizstól Londonon át Sanghai-ig érlelődött - kollekciói tisztelegnek múlt és jelen előtt, gyakran keltenek életre és összefűzik az antik vagy kortárs képzőművészeti elemeket.

A kiállított különböző évjáratú ruhák témánkénti, és nem kronológiai csoportosítása is a változás az állandóság együttesét mutatja meg; időtlen klasszikussá emelve a kiállított darabokat.

A kiállítás alcíme a Ház mottója is egyben: Az ellentétek harmóniája; az organikus és geometrikus formák egysége, a változatosság gyönyörűsége.

A különleges, régi darabok a múlt történetfoszlányai, amelyek értő kezek közé kerülve egyedi és megismételhetetlen formába öntve egy új történet részeként élnek tovább.

 

A legváltozatosabb technikákkal feldolgozva, bőrbe hímezve, szaténra steppelve, selyemre nyomva, gyapjúba szőve, porcelánra festve jelennek meg.

Zoób Kati tufatosan törekszik a művészet és a divat közötti szinergiák megtalálására és azok kiteljesítésére, legyenek azok térben vagy időben. Az Art Deco örök szerelem, melynek hatása végigkíséri a 25 évet.

A kiállítás hozzájárul ahhoz, hogy a Thury-vár a térség meghatározó kiállítási helyszínévé váljon, ezáltal a jövőben további színvonalas kiállításoknak adhasson otthont.

Katti Zoób Divatház Várpalota Thury-vár

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!