Kávéházak Éjszakája

Pályázati együttműködés
Pályázati együttműködés

A Kávéházak Éjszakája a találkozásokról szól. A XX. század első évtizedeiben, a klasszikus kávéházi irodalom időszakában sem feltétlenül azért mentek az írók a Japánba vagy a New York Kávéházba, mert csak és kizárólag ott tudtak verset, novellát vagy újságcikket írni, sokkal fontosabb volt a társaság, az inspiráló beszélgetések, a tréfák, a kultúrával átitatott és együtt eltöltött idő.

A VEB2023 program fontos célja, hogy Veszprém kávéházai, klubjai és bisztrói időről-időre hasonló szellemiségű kulturális találkozóhelyekké váljanak. Ezen törekvéseinkhez  tökéletesen illeszkedik az október végi Kávéházak Éjszakája programsorozat is, amely több éves budapesti sikere után 2021-ben útjára indult Veszprémben is. Az összművészeti kulturális fesztiválon színházi, irodalmi, zenés-irodalmi programok mellett workshopok, kóstolók és gyerekprogramok várják az érdeklődőket. 

A rendezvénnyel azt is szeretnénk megmutatni, hogy az összefogás ereje, a kávéházasok egy rendezvényen való megmutatkozása még inkább láthatóvá teszi azt a sokféleséget, melyet a tradicionálisan erős magyar “kávéházi kultúra” jelent.

Megvalósító: Ülj Közelebb Produkció Kft.

Időpont: 2022. 10. 20-22., 2023 ősze

Helyszín: Veszprém

RENDHAGYÓ rendhagyó

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!