Királynék Földjén

VEB2023 pályázati együttműködés
VEB2023 pályázati együttműködés

Veszprém a „királynék városa”. Így van ez, amióta Szent István a feleségének, Gizella királynénak ajándékozta a várost és birtokait, illetve amióta a királynékat a hagyomány alapján a veszprémi püspök koronázza. A Királynék Földjén programsorozat ezt a mára talán kissé elfeledett jelzőt tölti meg új tartalommal és élettel.

Veszprém sokoldalú, kreatív, stílusos és mindig mozgásban lévő város képét mutatja, amelynek egyik fő hajtóereje  a női energia. Ugyanakkor esszenciálisan még nem mutatta be senki azt a sokszínűséget, amivel a veszprémi nők hozzájárultak és hozzájárulnak ma is a „veszprémiség” erősítéséhez. Civil szereplők, mentálhigiénés szakemberek, vállalkozók, művésznők, családanyák, háziasszonyok fognak össze, hogy figyelmet irányítsanak a női szerep sokszínűségére és értékteremtő mivoltjára - feltérképezve egyúttal azt is, hogy mindezek hogyan hordozzák magukban városunk sajátosságait is. 

A 2023-as év végéig programok sora interaktív és ismeretterjesztő előadásokon, foglalkozásokon, helytörténeti, gasztronómiai workshopokon keresztül fogja össze a veszprémi női közösség erejét. A közel két éves közös munka őszre teljesedik ki, a Királynék Hetében, amikor zenei, művészeti programramokon túl, a város megismerheti a program által egybekovácsolt közösség esszenciáját - például a “Mi asztalunk” mellett, ahol veszprémi háziasszonyok mutatják be a térségre jellemző ízeket. 

Helyszín: Veszprém 

Megvalósító: Bakony-Balaton Média Kft. 

Időpont: egész évben 

Partnerek: Reményforrás Egyesület, Gizella Női Kar, Veszprémi Nők Kerekasztala, Kálvin Téri Református Közösség, Három Királyfi Három Királylány Mozgalom, Veszprém, Családika Közösségi Tér, Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézmény Veszprém, Kukkantó Baráti Kör Egyesület, Vakok és Gyengénlátók Szövetségének Veszprém Megyei Szervezete, Nemzeti Emlékezet Bizottsága 

TeszVeszprém

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!