KŐFESZT

VEB2023 pályázati együttműködés
VEB2023 pályázati együttműködés

A nyugalom fesztiválja

A Kőfeszt a Káli-medence legnagyobb összművészeti fesztiválja, amely havi rendszerességgel a KŐFESZT FOLKKLUB, illetőleg a pünkösdi KŐFESZT – A SZABAD TÁNCHÁZ kísérő programokkal erősíti, hogy a magyar folklór központja a Káli-medence, a KŐFESZT pedig a népművészet ünnepe legyen. 

A látogatószám évről évre duplázódik, ám a szervezők ügyelnek arra, hogy a települések számára elfogadható legyen a kulturális népvándorlás. Ezt részben a szigorúan minőségi alapon összeállított programokkal, részben a részt vevő 10 település közötti arányos eloszlással éri el. Éppen úgy van rendezvény a pálkövei strandon, mint a három templommal büszkélkedő Kővágóörs valamely udvarában, templomában. 

A KŐFESZT rendezvényei ingyenesek, mert egyfajta missziót teljesítenek.  Fontos és meghatározó, hogy teret ad a helyi közösségeknek, alkotóknak, illetőleg programja nem igényel feltétlen nyelvismeretet, ezért a külföldi vendégek számára is teljes mértékben élvezhetők. 

A nyugalom valóban hangsúlyos: itt nem az öncélú szórakozás, hanem a beszélgetés, egymás megismerése és tisztelete, a közös tanulás az elsődleges az önfeledt szórakozás mellett, amely 0-88 éves korig bárkit magával ragadhat, és a generációk közös kikapcsolódását is jelenti. 

A rendezvény minden év augusztusának első hetében van, a Káli-medence fővárosához, Kővágóörshöz ezer szállal kötődő Cseh Tamás halálának (augusztus 7.) közelében. 2023-ban már az ötödik alkalommal lát minket vendégül a Kőfeszt a Káli-medencébe, minden korábbinál színesebb programkínálattal.  

Megvalósító: Határtalan Hangok Közhasznú Alapítvány

Időpont: 2023. augusztus

Helyszín: Káli-medence települései

 

élő régió

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!