Kultháló

VEB2023 szervezés
VEB2023 szervezés

Kortárs művészetek - régiós alkotóközösségek

A Kultháló VEB2023 program olyan helyek és alkotók együttműködéséről szól, akik képesek megnyitni a művészet elefántcsonttornyait, és a régió rejtettebb településein is megmutatni a művészet közösségformáló erejét.

A Kultháló egyes bázisain művészbarátok, muzsikusok, írók és festők, helyiek és mesterek találkoznak, hogy a hely szellemét a párbeszéd, a beavatás és a rácsodálkozás tapasztalatai felé is alakítsák. A festészettől a komolyzenéig, a kreatív ipartól a jazzig, a költészettől az undergroundig kalandozva összművészeti jellegű eseménysorozatok, workshopok és fórumok kínálják fel a kapcsolódás lehetőségét.

A bázisokon szokatlan közelségből, intim környezetben, olykor részt vállalva találkozhatunk a művészetekkel, a művészekkel, a művészet történetével és kortárs kultúrával.

A közvetítés, a lokalitás, a művészetekhez való közelség eseményei már 2022-re hálózattá formálódtak, de 2023-ra kiteljesedve egy sajátos, csak ránk jellemző bakonyi-balatoni identitás eddig ismeretlen dimenzióit is megnyitják, miközben az európai tekintetek számára is markánsan észlelhetővé válnak. 

A Kultháló program 2021-ben indult útjára, akkor 3, 2022-ben pedig 6 helyszín és közösség pályázott sikeresen és valósítja meg művészeti évadát. A 2023-as helyszínek 2022 őszén pályázhatnak, a Kultháló bázisok végleges térképe így 2023 elején állhat össze.

Nyitottság Ünnep Kultháló élő régió

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!