Kultháló

VEB2023 szervezés Bakony-Balaton régió
VEB2023 szervezés Bakony-Balaton régió

Kultháló VEB2023 | ahol a lokális kreatív alkotóközösségek kapcsolódnak. A Kultháló kapcsolat művész és befogadó között, kommunikációs határfelület, amely egyszerre megszólít, megmutat, összeköt, közvetít.

A projekt célja és feladata

A Kultháló program célja olyan mikroregionális művészeti és kreatív-ipari alkotóközösségek támogatása, akik képesek tevékenységükkel megszólítani, aktivizálni és integrálni a helyi civil társadalom legszélesebb rétegeit, összekötni a kulturális értékteremtés lokális és európai horizontjait.  

Az alulról építkező, önszerveződő alkotóközösségek egy sajátos, csak az adott helyre jellemző balatoni identitás eddig ismeretlen dimenzióit nyitják meg és teszik átélhetővé. A művészet megtapasztalása a Kultháló bázisokon a részvétel, az együtt gondolkodás és a kooperáció társadalmi gyakorlatainak meghonosítására törekszik. Az összművészeti jellegű eseménysorozatok, workshopok és fórumok kapcsolódásokat, átjárókat és összefüggéseket kínálnak fel egymástól látszólag távoli szereplők, helyi és nagyvárosi közegek, hagyományok és műfajok, a nemzeti és az európai önmeghatározás koncentrikus körei között. 

A program legfontosabb feladata a már létező alkotóközösségek kezdeményezéseinek továbbfejlesztése, valamint a törekvéseik nyomán alakuló közösségi integráció gazdaságilag és ökológiailag is fenntartható modelljeinek kidolgozása.

Terveink szerint a régió Kultháló bázisai egy aktív és együttműködő hálózatot alkotnak, amely önálló arculattal és kiemelt kommunikációval bíró platformként a VEB2023 egyik saját brandje is lesz. A közvetlen támogatáson túl a program a nemzetközi kapcsolatok, a kommunikációs felületek és a szponzorációs források felkutatásával is hozzájárul az egyes Kultháló bázisok középtávú sikerességéhez és fennmaradásához. 

Értékeink, üzeneteink

  • A művészetek közösség formáló ereje által kitárul és mindenki számára elérhetővé válnak a Bakony-Balaton régió rejtetebb, láthatatlanabb kulturális értékei. 
  • A helyi lakosság, továbbá a hazai és európai kultúra iránt nyitott közönség tevékeny részesévé válhat a közös alkotó tevékenységnek, hozzájárulhatnak a régió kulturális értékeinek gazdagításához és megőrzéséhez.
  • A Kultháló VEB2023 bázisai segítik a helyi művészek és a lokális közösség közötti kapcsolat kiépítését, erősítését, a lokálpatrióta életérzés kialakítását.
  • A közvetlen támogatáson túl a program nemzetközi kapcsolatokkal és kommunikációs támogatással is hozzájárul az egyes Kultháló VEB2023 bázisok középtávú sikerességéhez és fennmaradásához, hírnevének erősítéséhez.
  • A Kultháló VEB2023 program 2023-ra egy olyan összművészeti, a Bakony-Balaton régiós értékeire építkező hálózatot kíván létrehozni, mely a minőségi, kulturális kikapcsolódás és feltöltődés lehetőségével, a közösségi alkotás élményével egész évre vonzó turisztikai desztinációt jelent a hazai és európai közönség számára is.
Nyitottság Ünnep Kultháló

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!