Kulturális örökség határok nélkül

VEB2023 pályázati együttműködés
VEB2023 pályázati együttműködés

Tisztelgés az ukrán kultúra előtt

Az egész 2023-as éven átívelő koncertsorozatban 10 helyszínen ismerhetjük meg az ukrán és magyar zenei tradicionális kultúrát. A szervező Veszprémi Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat célja, hogy a szomszédos országok zenei kultúráinak  egyediségét és a közös vonásokat megismerhessük, tisztelegjünk a tradíciók előtt és egyben megtaláljuk a továbblépési lehetőségeket a két nép kulturális együttműködésében hosszabb távra is. 

Minden alkalom kiemelt hangsúlyt fektetünk a legfiatalabbakra is: a gyermekeknek lehetősége lesz megismerni az ukrán és magyar népdalokat, kézbe venni népi hangszereket. A felnőtt korosztályból kikerülő érdeklődők pedig énektanártól tanulhatják meg az ukrán és magyar népdalokat és megtekinthetők lesznek ukrán hagyományőrző ruhák és népi viseletek is. 

A koncerteken Magyarországon élő olyan ukrán fellépőket hallhat a közönség, mint például Bernáth Ferenc Artisjus és Pro Cultura Minoritatum Hungariae díjas gitárművész, Vihula Mihajló gitárművész, Koloszova Viktória énekes, aki aktív alkotóként az ukrán zenei kultúrát népszerűsíti Magyarországon vagy Zán Juliánná hegedűművész, Zán András csellóművész, Nincz Erzsébet és Borscs Ljubomir, zongoraművészek és a Kárpátok Színei művészcsoport.

Megvalósító: Veszprémi Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat

Időpont: 2023 március-december

Helyszín: Veszprém, Balatonfűzfő, Dudar, Tapolca, Tihany, Balatonalmádi, Várpalota, Zirc, Ajka, Bakonybél

hidak

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!