KUNSZT! / Utcakép Fejlesztési Program

Pályázati együttműködés Veszprém
Pályázati együttműködés Veszprém

A KUNSZT! Veszprém új dizájnboltja, galériája és közösségi tere. 2021 szeptemberében nyílt a város központjában, az Óváros téren, a patinás Rosenberg ház hatalmas saroküzletében.

A KUNSZT! Veszprém igazi jellegzetessége, ahol a közönség központi fekvésű, könnyen elérhető helyen, igényes környezetben válogathat a környékhez és a Balatonhoz kötődő iparművészek és dizájnerek egyedi alkotásai között. A KUNSZT! különlegességét pop-up store koncepciója, workshopjai, közösségi programjai és az ezekhez illeszkedő kifinomult gasztronómiai kínálata adja. A lokálpatrióta, mégis multikulturális környezetben a veszprémiek bármely napszakban otthonosan élhetnek társasági életet, a turisták pedig elvegyülhetnek a város kulturális életében.

Utcakép Fejlesztési Program

A KUNSZT! a VEB2023 Utcakép Fejlesztési Program támogatásával jött létre. A program célja az, hogy valóra váltsa a veszprémiek egyik régi álmát, hogy ne csak egy-egy rendezvény erejéig teljen meg élettel a veszprémi várhoz vezető út, vagyis az Óváros tér és környéke. 

Azt a problémát azonosítottuk, hogy ezen a területen a pontszerű fejlesztések nem működnek, így elindítottuk az Utcakép Fejlesztési Programunkat, aminek segítségével olyan egységek létrejöttét támogatjuk, amelyek hozzájárulnak a tér miliőjének a javulásához és megtöltik azt élettel. 

A belvárosban évek óta üresen álló üzlethelyiségeket olyan funkciókkal szeretnénk ellátni, melyek eddig hiányoztak a város palettájáról, viszont hozzásegítik Veszprémet az európai desztinációvá váláshoz.

VEB2023-KUNSZT! alkotói pályázat

A KUNSZT! csapata és a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program, 2021 nyarán közös pályázaton kereste a boltban megjelenő designereket. A pályázatokat komoly szakemberekből álló négytagú zsűri bírálta el. Tagjai között ott volt Can Togay Balázs Béla-díjas filmrendező, egyetemi oktató, kulturális diplomata, a VEB2023 EKF program művészeti és kreatív főtanácsadója, Tóth Andrej Aranyrajzszög-díjas grafikus és képzőművész, a KUNSZT és az Art Hekk alapítója, Winkler Nóra műsorvezető, művészeti író, árverésvezető és Zabó Péter a VEB2023 EKF art directora.

Veszprém Utcakép fejlesztési program KUNSZT!

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!

Még 49 nap 16 óra 28 perc 52 másodperc
van hátra a megnyitóig!