KUNSZT! / Utcakép Fejlesztési Program

Pályázati együttműködés Veszprém
Pályázati együttműködés Veszprém

A KUNSZT! Veszprém új dizájnboltja, galériája és közösségi tere. 2021 szeptemberében nyílt a város központjában, az Óváros téren, a patinás Rosenberg ház hatalmas saroküzletében.

A KUNSZT! Veszprém igazi jellegzetessége, ahol a közönség központi fekvésű, könnyen elérhető helyen, igényes környezetben válogathat a környékhez és a Balatonhoz kötődő iparművészek és dizájnerek egyedi alkotásai között. A KUNSZT! különlegességét pop-up store koncepciója, workshopjai, közösségi programjai és az ezekhez illeszkedő kifinomult gasztronómiai kínálata adja. A lokálpatrióta, mégis multikulturális környezetben a veszprémiek bármely napszakban otthonosan élhetnek társasági életet, a turisták pedig elvegyülhetnek a város kulturális életében.

Utcakép Fejlesztési Program

A KUNSZT! a VEB2023 Utcakép Fejlesztési Program támogatásával jött létre. A program célja az, hogy valóra váltsa a veszprémiek egyik régi álmát, hogy ne csak egy-egy rendezvény erejéig teljen meg élettel a veszprémi várhoz vezető út, vagyis az Óváros tér és környéke. 

Azt a problémát azonosítottuk, hogy ezen a területen a pontszerű fejlesztések nem működnek, így elindítottuk az Utcakép Fejlesztési Programunkat, aminek segítségével olyan egységek létrejöttét támogatjuk, amelyek hozzájárulnak a tér miliőjének a javulásához és megtöltik azt élettel. 

A belvárosban évek óta üresen álló üzlethelyiségeket olyan funkciókkal szeretnénk ellátni, melyek eddig hiányoztak a város palettájáról, viszont hozzásegítik Veszprémet az európai desztinációvá váláshoz.

VEB2023-KUNSZT! alkotói pályázat

A KUNSZT! csapata és a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program, 2021 nyarán közös pályázaton kereste a boltban megjelenő designereket. A pályázatokat komoly szakemberekből álló négytagú zsűri bírálta el. Tagjai között ott volt Can Togay Balázs Béla-díjas filmrendező, egyetemi oktató, kulturális diplomata, a VEB2023 EKF program művészeti és kreatív főtanácsadója, Tóth Andrej Aranyrajzszög-díjas grafikus és képzőművész, a KUNSZT és az Art Hekk alapítója, Winkler Nóra műsorvezető, művészeti író, árverésvezető és Zabó Péter a VEB2023 EKF art directora.

Veszprém Utcakép fejlesztési program KUNSZT!

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!