Lélektől-lélekig

VEB2023 pályázati együttműködés
VEB2023 pályázati együttműködés

A Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja

Az országban egyedülálló Fesztivál elsődleges célja az emberek figyelmét ráirányítani és segíteni a testi, lelki- vagy mentális hátránnyal, értelmi fogyatékkal élők mindennapi küzdelmeinek megértésében, megélésében, elfogadásában.  

Az átlagember mindemellett egyre kevésbé vagy nem tudatosan reagál az őt érő negatív hatásokra. A Fesztivál ezért sokszor elhallgatott vagy elnyomott helyzeteket, szituációkat hoz előtérbe. Ezeket közös - szakpszichológus által moderált - beszélgetéseken a közönséggel közösen dolgozzuk fel. 

Fesztiválunk alapját olyan előadások képezik, amelyek a valóságon alapuló történeteket mutatnak meg és amelyekkel könnyen azonosulni tudnak nézőink. A hagyományos kiállításmegnyitón túl - ahol egy kihívással élő alkotó mutatkozik be művészetterápiaként alkalmazott alkotó tevékenységével – összművészeti jelleggel a könnyűzene és a tánc is erőteljesen megjelenik a fesztiválon. Nagy hangsúlyt kap a gyermek- és ifjúsági korosztály és az őket érintő problémák, melyet a fesztivál kiegészítő, gyermekeknek szóló programja képvisel.  

Természetesen a színházi vonal is erőteljes lesz. Tematikusan válogatott előadásokat hívunk budapesti és vidéki színházakból, melyek mindenki életében előforduló, társadalmi, szociális, egészségügyi és egyéb problémákra fókuszálnak, majd a produkciók utáni szakemberek által vezetett beszélgetéssel oldjuk a feszültséget, elemzünk, hogy könnyebben értsük meg az adott kihívást.  

Megvalósító: Veszprémi Petőfi Színház 

Időpont: 2023. április 21. és 23. 

Helyszín: Veszprém 

 

hidak

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!