Magyar Mozgókép Fesztivál Veszprémben és a Balatonon

VEB2023 szervezés Veszprém-Balatonfüred-Balatonalmádi
VEB2023 szervezés Veszprém-Balatonfüred-Balatonalmádi

2021-től a csodálatos Veszprém-Balaton régióban kerül megrendezésre az új Magyar Mozgókép Fesztivál, amely szabadtéri vetítésekkel, a legújabb magyar filmek premierjével, nemzetközi fesztiváldíjasokkal, sztárokkal, közönségtalálkozókkal, gyermek- és ifjúsági programokkal, felújított klasszikusokkal, kiállításokkal, koncertekkel és gasztroprogramokkal várja a filmek és alkotóik iránt érdeklődőket.

A Nemzeti Filmintézet a Veszprém-Balaton 2023 – Európa Kulturális Fővárosa program szervezőivel közösen újragondolta a magyar film ünnepét: a korábban Magyar Filmszemle, Magyar Filmhét majd Magyar Mozgókép Szemle néven tartott hazai filmes seregszemle a tavaly nagy sikerrel megrendezett Veszprém-Balaton Filmpiknik nyári, felszabadult, vízparti életérzésével ötvözve a jövőben a magyar filmes-televíziós szakma és a közönség népszerű találkozóhelye kíván lenni.

A távlati célunk Európa új kulturális-kreatív ipar régiójává válni, a filmet pedig ennek az ágazatnak az egyik legdinamikusabban fejlődő területének látjuk, így nem titkolt célunk, hogy a szakma találkozóhelyévé szeretnénk válni. 

Filmpiknik 2020

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program 2020-ban Filmpiknik néven rendezett fesztivált Veszprémben és Balatonfüreden. A Filmpiknik beváltotta a hozzá fűzött reményt, így 2021-ben a Nemzeti Film Intézettel karöltve, már a Magyar Mozgókép Fesztivál szervezésén dolgozhattunk együtt. További információ a filmpiknikről >>>

Mozgókép Fesztivál Magyar Mozgókép Fesztivál

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!