MAO Creative Crew

Pályázati együttműködés
Pályázati együttműködés

A Modern Art Orchestra ifjúsági és közösségi programja

A Modern Art Orchestra hazánk egyetlen kortárs jazz és kortárs klasszikus repertoárjával rendelkező jazz nagyzenekara. 2023-ban egy teljes esztendőn át jelen lesz a térség városaiban, falvaiban, és azok iskoláiban és templomaiban mutatja meg a kortárs jazz muzsikát a helyi közönségnek. A MAO számára mindig is fontos küldetés volt, hogy a minőségi kortárs jazz zenét közelebb vigye a hétköznapi emberekhez, hogy minél több olyan fórumon mutatkozzon be, ahol a kortárs zenei tartalommal és a minőségi hangzással, és annak váratlan felbukkanásával új közönségréteget szólíthat meg.  

A MAO Creative Crew ifjúsági programsorozat állomásain rendhagyó zeneórákon a Creative Crew, azaz a MAO zenészeinek öt fős formációja ismerteti meg a gyerekeket, fiatalokat a jazz muzsika alapjaival. A dob, bőgő, zongora és két fúvós felállású zenekar az improvizáció és kreativitás erejét mutatja be a kicsit több, mint egy órás koncerten, melynek során a gyerekek is reflektálhatnak, ötleteket adhatnak, de akár részt is vehetnek a zeneszerzés folyamatában.  

A MAO Sacred Music szakrális terekbe hoz fúziós zenei élményt, vendégművészekkel együtt szólal fel például Handel Messiása vagy Purcell Tündérkirálynője a MAO egyedi megszólaltatásában.  

A sorból Bartók és Kodály zenei öröksége sem maradhat ki. Sajátos koprodukciókra építve a helyi néptánccsoportokkal és kórusokkal közösen szólalnak meg a magyar zenetörténet legnagyobb hatású szerzői. 

Fölszállott a Páva  (a tribute to Kodály Zoltán) - Ateljes Kodály életmű keresztmetszetét rajzolja fel a koncert a nagyhatású zeneszerző korai impresszionista darabjaitól, a népdalokat feldolgozó kórusművekig. Az eredeti Kodály-művek a MAO és a debreceni Kodály Kórus interpretációjában hallhatók,emellett pedig a helyi énekkarok, kórusok is helyet kapnak a színpadon.  

Bartók - Tizenöt magyar parasztdal - A nagyzenekarra átírt Tizenöt magyar parasztdal, Bartók Béla műve, amelyet a MAO kiváló zenészei keltenek életre és az általuk vezetett improvizációkkal építenek hidat a melódiák közé.  Olyan vendégszólisták mellett, mint Lukács Miklós (cimbalom) vagy Dresch Mihály (szaxofon), a helyi néptáncegyüttesek is a produkció részévé válnak.  

Megvalósító: Modern Art Orchestra NKft. 

Időpont: 2023.03.15. – 2023.12.31. 

Helyszín: Balatonboglár, Balatongyörök, Keszthely, Tihany, Veszprém és további régiós települések 

Honlap: http://mao.hu  

Zene/Város Minden, ami zene közösség és ifjúság

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!