Margófeszt

Pályázati együttműködés
Pályázati együttműködés

A legapróbb helyszín legszínesebb fesztiválja

2023 augusztusában harmadik alkalommal kerül megrendezésre Zala megye legapróbb helyszínének legszínesebb kulturális fesztiválja, a Margófeszt. A 300 lakosú Szentgyörgyváron irodalmi és színházi programokkal, koncertekkel, slam poetryvel, kiállításokkal, filmvetítésekkel várják az érdeklődőket. 

Zalában lenni kell! - mondta Gönczi Ferenc, Zala néprajzkutatója, és a szervezők mindent meg is tesznek azért, hogy akár egy, akár több napra érkezik valaki, valóban Zalában érezze magát. Több olyan programmal is készülnek - túrák, workshopok -, melyek a környék alaposabb feltérképezését, kultúrájának megismerését szolgálják. Ilyen lesz például a fesztivál unikumának ígérkező Sántakutya-sorozat is, ami az ott élők bevonásával mesél izgalmas történeteket. 

Szentgyörgyváron, a zalai dombok között több helyszínen, a templomkertben, a Kultúrházban és annak udvarán, valamint a dombtetőn futnak a fesztivál programjai. Mindez Keszthelytől, Hévíztől és Zalaegerszegtől is néhány kilométerre található – és a Balaton is csak 15 perc.

A rendezvény napijeggyel és bérlettel is látogatható - a zalaiaknak kedvezményes áron. A programokra való eljutás zökkenőmentességét a Zalaegerszegről, illetve Hévíz érintésével Keszthelyről induló fesztiválbusz-járatok segítenek megoldani. 

Megvalósító: Kultúrkombinát Kft.

Időpont: 2023. 08. 10-12.

Helyszín: Szentgyörgyvár

 

rendhagyó

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!