Mini Carnegie Hall

Partner produkció
Partner produkció

A nagyból kicsi, kicsiből nagy

Mit tehetünk, ha Veszprém legapróbb zenei tehetségei unják már a zeneiskolai  hangversenyek egyforma, szürke rutinját, nem jön már az a bizonyos inspiráló, kreativitással eltöltő adrenalin-fröccs…? 

Építsünk egy koncerttermet, a leghíresebbekhez hasonlót!  

Miniben!  

Vakító fényekkel, igazi bársonyfüggönnyel, technikával, csillogással… 

…legyen meggyőző az illúzió! Esténként 10 percre váltsuk valóra a Föld nevű bolygó minden zenét tanuló lurkójának nagy álmát, itt a világ közepén, Veszprém sétálóutcáján! 

„Reflektorok fényének ölelésében léphetsz a világot jelentő deszkákra, miközben zúg a tapsorkán a világ leghíresebb koncerttermében, melynek bejárata fölött villogó óriás transzparensen egy név rikít, a Te neved.” 

Az álmokon túl a zenei edukációról szól ez a projekt, amit kiemelt feladatként kezelünk, nem kizárólag, mint Európa Kulturális Fővárosa, de az UNESCO Zene Városa cím birtokosaként is. 

Ugyanebből a szempontból fontos szereplője ennek az egész éven át zajló koncert(ke) sorozatnak a munkából hazafelé igyekvő városlakó, turista, bámészkodó, éppen arra járó kívülálló, aki általában nem vesz részt hasonló programokon, de a sztárok (gyerekek), a fények, a sokaság, a zene… megállítják. 

Megvalósító: VEB2023 

Időpont: Megnyitótól Adventig 

Helyszín: Veszprém, Kossuth utca 

Partnerek: Csermák Antal Zeneiskola

Zene/Város Minden, ami zene közösség és ifjúság

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!