Music Hungary Konferencia & Showcase

VEB2023 pályázati együttműködés
VEB2023 pályázati együttműködés

Ahol a hazai zeneipar találkozik

Hol máshol is kerülhetne megrendezésre a magyar zeneipar szakembereinek éves nagy találkozója, mint Veszprémben, a Zene Városában?  

A Music Hungary Szövetség párbeszédeket indukálva összefogja a zeneipari szereplőket, tudásátadással és professzionális attitűddel gazdagítja tagjait, és végül, de nem utolsó sorban szakmai érdekképviseletet biztosít a kormányzati döntéshozók felé. A Szövetség nem csak képviseli a hazai zeneipar érdekeit és szakosztályain keresztül folyamatosan kommunikál a szereplőkkel, de aktív részese olyan állami kezdeményezések létrehozásának és működtetésének, mint a zenei export, a tehetséggondozás, vagy a közönségbázis erősítése.  Ennek az egész éves munkának a legfontosabb állomása a Music Hungary Konferencia. A konferencia fókusza a zene és az ember kapcsolata, ennek mentén járja körül a zene és a zeneipar legfrissebb trendjeit, jelenségeit, kihívásait és lehetőségeit minden aspektusból a magánélettől a technológiai változásokon és irányzatokon át a határterületekig.  

A korábbi években szép számmal láttunk vendégül szakmabelieket nem csak a hazai, de a külföldi zenei szektorból is, többek között O’Neill, az A Greener Festival alapítója, Ave Tölpt (Music Estonia), vagy Neús Lopez (Initiative Musik) is járt nálunk. A hazai szakma prominens képviselői és ismert zenészei mellett a társterületek szakemberei is felszólalnak a konferencia keretében, olyan témákban, mint a fenntarthatóság, a városfejlesztés vagy a mentális egészség.  Ez utóbbi terület kapcsán egy 2021-es panelből nőtte ki magát egy fontos és hiánypótló kezdeményezés, a Music Mentál is, ami zenészeknek és zenei szakembereknek nyúlt mentálhigiénés támogatást.   

A nappali szakmai programokat esténként könnyűzenei showcase egészíti ki, bevonva a veszprémi belváros szórakozóhelyeit is, ahova az egész Kárpát-medencéből érkeznek válogatott, feltörekvő zenei formációk.  

Megvalósító: Music Hungary Szövetség  

Időpont: 2022. november 29-30., 2023. november 7-8-9.  

Helyszín: Veszprém  

Honlap: https://musichungary.hu/  

Zene/Város

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!