MusiColours European Youth Music Festival

VEB2023 partner produkció
VEB2023 partner produkció

Bartók és Kodály országában, Auer városában, 2023 Európa Kulturális Fővárosában, az UNESCO Zene városában:

Ifjúsági kórusok, zenei együttesek felejthetetlen randevúja a magyar tenger és a vadregényes Bakony hegység találkozásában 

MusiColours – a név nem csupán a különböző zenei stílusokra utal, hanem a különböző országokból érkező, sokféle fiatalra is.  

Hiszünk abban, hogy a zene lényege abban rejlik – akármilyen sokszínű is –, hogy összehoz bennünket és minden ember számára érthető. Tapasztaljuk, hogy művészeti csoportban játszani megtanítja az embert a másikra figyelni. Ezek miatt különösen fontos az aktív, zenélő ifjúsági együttesek, kórusok számára találkozási és fellépési lehetőséget teremteni, ezzel biztatva őket a folytatásra.  

Mi lehet jobb alkalom erre egy európai ifjúsági zenei fesztiválnál Európa Kulturális Fővárosában? 2023 pünkösdi hétvégéjén legalább 4000 ifjú énekest és zenészt várunk Veszprémbe, akik 4 napon át együtt, egymásnak, egymással zenélve töltik meg Veszprém és a környék utcáit, kertjeit, színpadait. Talán még sohasem szólalt meg ennyi hangszer egyszerre a városban.

Kiket várunk? 12-25 év közötti ifjúsági kórusokat, zenei együtteseket Európa minden országából 

Mit várunk? Minden részvevő csoport legalább 2 koncertet ad különböző helyszíneken – ez a jelentkezők számától függően párhuzamosan 10-17 színpadon jelent egész napon át tartó zenélést.

Hol történik? Veszprém és a Bakony-Balaton régió legfeljebb fél órás úttal megközelíthető szabadtéri és beltéri színpadain.

Időpont: 2023. május 27-31. 

Regisztráció: 2022. 09. 20. és 2022. 12. 31. között

Helyszín: Veszprém és a Balaton-Bakony régió 

Honlap: www.musicolours.hu 

Partnerek: Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége, Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola 

Minden, ami zene közösség és ifjúság Zene/Város

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!