Művészetek Völgye

VEB2023 pályázati együttműködés
VEB2023 pályázati együttműködés

A Művészetek Völgye több mint 30 éve a Balaton-felvidék egyik leghangulatosabb és legsokszínűbb fesztiválja, ahova a legkisebb korúaktól az idősekig, mindenki szívesen látogat ki nyaranta. A három kis települést, Taliándörögdöt, Kapolcsot és Vigántpetendet behálózó összművészeti fesztivál minden évben 10 napon át tart és a táncművészeti előadásoktól a cirkuszi mutatványokon át, a jazz, klasszikus és elektronikus zenei koncertektől a kiállításokon és mozisesteken keresztül a népi mesterségek bemutatásáig több ezer programmal tölti meg a falvak utcáit.

Az utánozhatatlan atmoszférájú rendezvény összehozza az irodalmat a zenével, a színházat a cirkusszal, a beszélgetések és workshopok alkalmával pedig kapcsolódást kínál a többi Völgylátogatóval, a színészekkel, zenészekkel és önmagunkkal is. A három faluban kialakított udvarok és kisebb, tematikus helyszínek között ugyanis a művészeteken túl, minden alkalommal önfejlesztő lehetőségek is megbújnak, részt vehetünk mozgásterápián, beugorhatunk egy frissítő masszázsra vagy akár elmerülhetünk a gyógynövények gyógyító energiáiban. Mindegy, hogy épp önfeledt bulizásra vágyunk, vagy csak arra, hogy kicsit kiszakadjunk a hétköznapokból, leheveredjünk a fűbe és átéljük a Völgy varázslatos hangulatát, a fesztivál számtalan lehetőséget villant fel előttünk minden alkalommal.  

Művészetek Zöldje 

Tudtad, hogy a Művészetek Völgye három évtizeddel ezelőtt egy természetvédelmi projektből született meg? Éppen ezért a szervezők a fenntartható fesztiválszervezés mellett tették le a voksukat és minden évben nagy figyelmet fordítanak a környezetvédelemre és arra, hogy ennek fontosságát a Völgybe érkezők is átérezzék. A közösségi közlekedést segítő Csigabusz a felesleges CO2 kibocsátást akadályozza meg, a szelektív hulladékgyűjtésnek köszönhetően a rendezvény helyszínein felgyülemlő nagy mennyiségű szemét - amelynek egy része tudatosan lebomló anyagból készül- a későbbiekben új életre kelhet, az edukációs programok pedig segítenek abban, hogy a mindennapokban is a zöld utat követhessük. 

Megvalósító: Művészetek Völgye Nonprofit Kft.

Időpont: 2023 július

Helyszín: Kapolcs, Taliándörögd, Vigántpetend

Honlap: https://www.muveszetekvolgye.hu

 

élő régió

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!