Olvasókabin

Pályázati együttműködés
Pályázati együttműködés

Kívül tágasabb

Az Olvasókabin projektünkkel egy olyan rendhagyó teret szerettünk volna létrehozni, amely a természet szeretetét, a környezettudatos gondolkodás és a mindennapi rohanásból való kiszakadás fontosságát közvetíti az irodalom által. Összekapcsolja az erdőt, a művészetet és az embert. Mindemellett pedig olyan programok létrehozására is lehetőséget ad, amelyek a fent említett értékek mellett, az olvasás népszerűsítését, és a helyi kulturális és tudományos örökség ápolását célozzák meg.

A nem mindennapi tér inspirálóan hathat, illetve az olvasást is népszerűsítheti a fiatalok körében. A kabin számtalan edukációs lehetőséget is magában rejt. A környezettudatosságra nevelést segítik elő a tematikus polcok és bizonyos programok, amelyek a kabinnál vagy a kabinhoz kapcsolódva valósulnak meg. Kutatások bizonyítják, hogy a fiatalok körében egyre fontosabbá válik a környezettudatos szemlélet és a természet védelme. Az erdei olvasókabin tulajdonképpen ennek a két körnek, az irodalomnak és a környezettudatosságnak az ötvözése. A projektben szereplő programok kiegészítik és felerősítik ezt a szellemiséget: a mindennapi rohanásból kiszakadni vágyók számára is kedvelt helyet biztosíthatnak.

 

A MOME Építészeti Intézetének hallgatói (Formanek Liza és Fazakas Imola) által tervezett kabin Baló Dániel, a MOME oktatójának vezetésével épült meg az Ajka-Csingervölgy melletti parkerdőben, túraútvonalak találkozási pontjánál. 

Megvalósító: Kristály-völgy Egyesület

Időpont: 2022 szeptemberétől folyamatosan

Helyszín: Ajka, Csingervölgy

Partnerek: MOME StudioB, Molnár Gábor Parkerdő

rendhagyó

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!