Tés – „Közelebb az éghez!”

VEB2023 szervezés
VEB2023 szervezés

„A Tési-fennsík magasságában az üde levegő friss gondolatokat teremt, itt szinte még a Nap is fényesebben süt. Kulturális értékeinket a Bakony sajátos környezete ihlette.”

Hagyományaink olyan stabil alapértékek, amelyekre bátran alapozhatunk. Küldetésünk, hogy helybe hozzuk a kultúrát, a különböző művészeti ágakat ötvözzük a hagyományőrzéssel, így teremtsünk korosztályokon átívelő aktív elfoglaltságot.

A közös tevékenységek erősítik az összetartozást, az együttműködést. Új kapcsolatok keletkeznek, barátságok szövődnek, alkotó közösségek születnek, így biztosítva a falu múltjának őrzését, jövőjének élénk képzeletű fejlődését.

Célunk a művészetbe, kultúrába aktívan bekapcsolódó közben hagyományait tisztelő nemzedék hosszútávú motiválása, a helyi kisközösségek számára fontos programokkal, hogy a fiatalok és az idősek hasznosan töltsék el együtt szabadidejüket.

A meglévő közösségeink erősítése, fejlesztése, ismereteik bővítése érdekében különböző előadásokat, műhelymunkákat terveztünk a bakonyi fehérhímzés, a bakonyi viselet, a citera használat, papírfonás témakörökben. A képzőművészeti műhelymunkák alkalmával a helyi alkotók a grafika és a festészet terén bővíthetik tudásukat, az itt elkészült művek a helyi identitást erősítik. Fontos számunkra a fiatalok vizuális képzése is, így a jelen és jövő technikáját sem hanyagoljuk a modern technikával történő képkészítés, videó rögzítés, klipkészítés rejtelmeit próbálgathatjuk kamerákkal, mobiltelefonokkal vizuális kultúra workshopokon.

Kontakt: Fodor-Bödös István

Pajta tés közelebb éghez

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!