Papírkutya.Veszprém / Utcakép Fejlesztési Program

Pályázati együttműködés
Pályázati együttműködés

Szeretnénk, ha valóra válna a veszprémi lakosok egyik régi álma, hogy ne csak egy-egy rendezvény erejéig teljen meg élettel a veszprémi várhoz vezető út, vagyis az Óváros tér és környéke.

Azt a problémát azonosítottuk, hogy ezen a területen a pontszerű fejlesztések nem működnek, így elindítottuk az Utcakép Fejlesztési Programunkat, aminek segítségével olyan egységek létrejöttét támogatjuk, amelyek hozzájárulnak a tér miliőjének a javulásához és megtöltik azt élettel. A belvárosban évek óta üresen álló üzlethelyiségeket olyan funkciókkal szeretnénk ellátni, melyek eddig hiányoztak a város palettájáról, viszont hozzásegítik Veszprémet az európai desztinációvá váláshoz. Galériákat, kávézókat és könyvesboltokat álmodunk ide, amiket szívesen látogatnak a helyiek és az idelátogatók is.

2019 februárjában a program első lépéseként jött létre a Papírkutya az egykori Veranda helyén, a Szabadság téren. A kultúrbisztró üzemeltetőit pályázat útján választották ki még 2019-ben. A nyertes pályázók szerződésben vállalták, hogy a hét minden napján nyitva tartanak, reggelit, ebédet és vacsorát kínálnak 23 óráig, valamint azt, hogy vegetáriánus fogásokat is tartanak az étlapon. A helyszín az EKF kulturális programjait is be kell, hogy fogadja, de saját koncerteket és kiállításokat is szerveznek.

"A sokat emlegetett Veranda egy lakberendezési bolt volt, ami idővel kiegészült egy kávézóval. Kb. két éve a bezárás mellett döntöttek, azóta az ürességtől kongott a helyiség. Pékék három éve költöztek Budapestről a környékre, már akkor kinézték maguknak a Szabadság tér e házát. Eleve vendéglátóhelyben gondolkoztak, de 'a bérleti díj elég húzós lett volna itt egy kezdő vállalkozásnak' – ráncolta a homlokát Bernadett.

Végül érdekes módon nem ők, hanem az EKF 2023 csapata csapott le az üzlethelyiségre – az utcafront rendbetételi program keretében –, és mielőtt idekerült volna egy másodlagos frissességgel operáló pékség, az EKF-esek megpályáztatták az üzemeltetést. Bernadett szerint az volt a céljuk, hogy "egy olyan üzlet jöjjön itt létre, amit mint az EKF 2023 hivatalos rendezvényhelyszíne, hasznosítani tudnak. Nyílt pályázat következett, ahol 'a korábbi budapesti vendéglátós tevékenységet tudtuk felmutatni' (Csiga Café, Hivatal, Fecskék)." >> We Love Balaton 

Zene

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!