Pekedli Szatócsbolt / Utcakép Fejlesztési Program

VEB2023 pályázati együttműködés
VEB2023 pályázati együttműködés

A Pekedliben, Veszprém legújabb Szatócsboltjában mindent megtaláltok, ami egy háztartásba szükséges. Ráadásul a hasznos és finom portákék nagyrészt Veszprém megyéből származnak, így a termékek utaztatása nem terheli feleslegesen a környezetet.

Termékkínálatuk összeállításakor külön hangsújt fektetnek arra, hogy elsősorban megyei termelők portékáit válogassák össze, de esetenként kivételt tesznek, ha valami olyan finomságra vagy kézműves termékre bukkanank, amit esetleg helyben nem találank és érdemesnek találják arra, hogy a polcukra kerülhessen. Fontos számukra, hogy ellenőrzött forrásból származó, jó minőségű és megfizethető áru termékeket áruljank, ezzel is szeretnék elűzni azt a sztereotípiát, hogy a kézműves termék csak luxuscikk lehet. 

Emlékeztek arra, amikor a zöldséget és a gyümölcsöt, a felvágottat és a tejtermékeket még szakboltban vásároltuk meg és nem a hiperek polcairól emeltük le? Egykor az Óváros téren és a környékén is rengeteg ilyen kis szakbolt üzemelt, a globalizációval és a mindent egybesűrítő nagyáruházak elterjedésével viszont előbbiek folyamatosan kiszorultak és ma már nemhogy a városban, de az országban se igen találunk ilyen kiskereskedéseket.

Az utóbbi években azonban fordult a kocka. Piacra járunk, kistermelőktől vásárolunk, gyenge minőségű tömegcikkek helyett az egyedi ízeket, a nagy odafigyeléssel készült, természet- és emberbarát termékeket keressük. Értékeljük, ha vásárlás közben személyes kapcsolatot alakíthatunk ki az eladóval és ha olyan helyre bukkanunk, ahol a jó értelemben vett retro életérzés köszön vissza.  >>>

Vehir.hu

Utcakép Fejlesztési Program

A Pekedli a VEB2023 Utcakép Fejlesztési Program támogatásával jött létre. A program célja az, hogy valóra váltsa a veszprémiek egyik régi álmát, hogy ne csak egy-egy rendezvény erejéig teljen meg élettel a veszprémi várhoz vezető út, vagyis az Óváros tér és környéke. 

Azt a problémát azonosítottuk, hogy ezen a területen a pontszerű fejlesztések nem működnek, így elindítottuk az Utcakép Fejlesztési Programunkat, aminek segítségével olyan egységek létrejöttét támogatjuk, amelyek hozzájárulnak a tér miliőjének a javulásához és megtöltik azt élettel. 

A belvárosban évek óta üresen álló üzlethelyiségeket olyan funkciókkal szeretnénk ellátni, melyek eddig hiányoztak a város palettájáról, viszont hozzásegítik Veszprémet az európai desztinációvá váláshoz.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!