Példaértékű épületek a Balatonnál

VEB2023 partner produkció
VEB2023 partner produkció

A Balatont körülölelő épített környezet minősége nagyban meghatározza a táj által nyújtott élményt, az élhetőséget. A Balatoni Szövetség szemléletformáló eseménysorozata bemutatja a kortárs balatoni építészet kiemelkedő eredményeit, az Év Balatoni Háza (ÉBH) 2021 építészeti pályázat díjazott épületeit.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program kiemelt küldetése a különleges balatoni táj természeti, kulturális és épített környezet kincseinek megőrzése és megismertetése. 

Partnerünk, a Balatoni Szövetség szemléletformáló eseménysorozatot indít, melyen megtekinthetők az Év Balatoni Háza (ÉBH) 2021 építészeti pályázat díjazott épületei. A kapcsolódó építészeti előadás mellett az épület tervezője ismerteti a tervezési folyamatot, a közös gondolkozást az építtetővel és a kivitelezővel, majd a helyszínen tervezői vezetéssel épületlátogatásra, épületbemutatásra is sor kerül.A rendezvényeken megtekinthető az ÉBH 2021 díjazott épületeit bemutató vándorkiállítás is.

A rendezvények elsődleges célcsoportja az építészek, azonban örömmel várjuk a témára fogékony helyieket, az itt pihenő nyaralókat és mindenkit, aki szeretne megismerkedni azokkal az épületekkel, illetve tervezőikkel, aki jó példát mutatnak a kortárs balatoni építészetről.

A rendezvénysorozat tervezett menetrendje:

 • Csopak, 2022. július 21.

 • Pécsely, 2022. szeptember 2. 

 • Balatonfenyves, 2022. szeptember 15. 

 • Hévíz, 2022. szeptember 29. 

 • Balatonfüred, 2022. október 13. 

 • Balatonboglár, 2022. október 20.

  Balaton

  Hozzáférhetőség

  Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!