Privát Balaton

Partner produkció
Partner produkció

A Privát Balaton elnevezésű projekt a Balaton múltját, jelenét dolgozza fel és teszi láthatóvá analóg és digitális eszközökkel, főként privát anyagok (fotók, videók, képeslapok) bemutatásával a Balaton-parti vasút-és hajóállomásokon, illetve a szélesebb közönség számára is elérhető közösségi oldalon, webes felületeken.

A program egy kutató- és gyűjtőmunkával indult útjára 2022-ben, ahol olyan történeteket és embereket kerestünk, akik szívesen megosztják velünk életük fontosabb, a régióhoz köthető eseményeit akár fotók, akár személyes elbeszélésük alapján. 

Tematikus formában jelennek meg a történetek – felidézzük például a balatoni fürdőruhadivatot, vitorlázás történetét, a téli Balaton világát, végigkísérjük a strandfürdők életének átalakulását, írók, költők (alkotó)útjait a balatoni partokon. 

Az északi parton Balatonalmádiban, Balatonfüreden, Balatonakaliban, Révfülöpön, Badacsonytördemicen, Balatongyörökön, a déli parton pedig Balatonfenyvesen, Fonyódon és Siófokon, vasútállomások és megállóhelyek, hajókikötők forgalmas előterei, várótermei fogadják be az egyszerre közös és személyes emlékeinket, élményeinket feldolgozó kiállításokat, installációkat. 

Megvalósító: Lipták Gábor Városi Könyvtár

Időpont: 2023. május - október

Helyszínek: Balatonalmádi, Balatonfüred, Balatonakali, Révfülöp, Badacsonytördemic, Balatongyörök, Balatonfenyves, Fonyód, Siófok

Partnerek: Magyar Nemzeti Levéltár, Országos Széchenyi Könyvtár, Magyar Nemzeti Múzeum, BAHART Zrt., MÁV Zrt., Magyar Vitorlás Szövetség

tükörkép

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!