Romkoncertek

VEB2023 szervezés
VEB2023 szervezés

Veszprém és a Balaton-felvidék egyedülállóan gazdag középkori örökséggel rendelkezik, hiszen a régió településeit járva lépten-nyomon kolostor-, templom-, kápolna- és várromokra bukkanunk. Ezeket a romokat tölti meg élettel és művészettel a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Romkoncertek elnevezésű programsorozata.

Az irodalmi és zenei fókusszal rendelkező események a nagy tömegeket vonzó fesztiválokkal szemben, a személyesebb, intimebb kapcsolódás lehetőségeit szeretnék megteremteni az előadók, a közönség és a környezet között, éppen ezért az előadások kis létszámú, maximum 100-150 fős látógatószám mellett valósulnak meg. A minimális környezetterhelés, a természet és a történelem értékeinek felfedezése és védelme szintén kiemelten fontos eleme a programsorozatnak, ezért az előadásokat ZERO WASTE, vagyis hulladékmentes eseményként szervezzük meg. 

A 2021. augusztusában startoló programsorozat a hazai irodalmi, zenei és színházi élet neves előadóit vonultatta fel a régióban, így többek között a Romkoncertek fellépői között tudhattuk Beck Zolit (30Y), Vecsei H. Miklóst, Szávai Viktóriát, G. Szabó Hunort (The Qualitons), az Ivan andt the Parazol duót, Szűcs Krisztiánt (HS7), Szálinger Balázst, Balla Gergőt (Platon Karataev) és Prieger Zsoltot (Anima Sound System) is. 

A Romkoncertek 2023-as eseményei újra elviszik a Balaton-felvidék és Veszprém legszebb romjai közé az irodalmat és a zenét. Az EKF-évben a veszprémi Margit-romoknál, a nagyvázsonyi pálos kolostorromnál, a dörgicsei Boldogasszony templomromnál és a balatoncsicsói Szent Balázs templomromnál is lesznek izgalmas előadások.  

Megvalósító: Veszprém-Balaton Régió Kulturájáért Közalapítvány

Időpont: 2023 során folyamatosan

Helyszín: Veszprém, Nagyvázsony, Dörgicse, Balatoncsicsó

Honlap: https://www.facebook.com/VeszpremBalaton2023

Eddigi programok

  • Szűcsinger - Szálinger Balázs és Szűcs Krisztián 2022. július 31.
  • Ivan & the parazol duó 2022. június 26.
  • ¡Nosnach x Sirokai Mátyás 2022. május 13.
  • Beck Zoltán – Vecsei H. Miklós - Kártyajáték 2021. augusztus 22.
  • Szávai Viktória és G.Szabó Hunor Weöres Sándor szeánsza 2021. szeptember 12.
  • Prieger Zsolt 2022. szeptember 4.
  • Vecsei H. Miklós 2022. szeptember 11.
Irodalom Koncert Romkoncertek rendhagyó

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!