S.T.A.M.P - Studio where The Art Meets Practice

Pályázati együttműködés
Pályázati együttműködés

Kulturális korlenyomat gyerekszemmel

STAMP: Studio Where The Art Meets Practice, azaz a Stúdió, Ahol a Művészet és Gyakorlat Találkozik. A művészet és a design testre szabott eszközeivel szólítjuk meg az 5 és 15 év közötti gyerekeket. Beindítjuk fantáziájukat és a szó szoros értelmében eszközöket adunk a kezükbe ahhoz, hogy határozott véleményt és ötleteket fogalmazzanak meg Veszprém épített és tárgyi környezetéről.  

Víziónk, hogy Veszprém a gyerekek városa is, ezért érdemes figyelni, hasznosítani és értékként megőrizni igényeiket, ötleteiket a jövő számára. 

  

A DEMO Egyesület régóta alkot és szervez közösséget Veszprémben. A S.T.A.M.P. során alaposan feltérképezzük hét városrész (Dózsaváros, Bakonyalja, Újtelep, Belváros, Cholnoky, Egyetemváros, Egry lakótelep) gyerekközösségét és azokat a nagyon egyedi kapcsolódásokat, amelyek őket otthonukhoz fűzik. A következő lépésben pedig ezekkel a közösségek szorosan együttműködve, játékos kreatív foglalkozásokon, kirándulásokon, workshopokon, gyakorlatokon és interaktív órákon fedezik fel és alkotják újra, egészítik ki a maguk módján Veszprém utcáit, tereit – vagy akár saját iskolájuk környezetét. 

Legyen az médiaműhely, videó és animáció készítő foglalkozás, formatervező workshop, egész napos barkácsolás, fúrás és faragás, egy-egy témának dedikált projektnapok, alkotóhetek, önkéntes programok, családi rendezvények és közösségi alkotóműhelyek...mindenki megtalálja azt az alkalmat és formát, kézbe veheti azt az eszközt, amikor és amivel testet ölthet az elképzelése. 

A S.T.A.M.P. felfedezésre, formálásra, elképzelésre és megmutatásra ösztönzi a gyerekeket, és a foglalkozások során ráébreszti őket arra, hogy kreatív közösségi tevékenységüknek tétje is van: aktívan hathatnak egy város életére és formakultúrájára. Erre a négyesre épül a program 4 mérföldköve is: 

FEDEZD FEL! Közösen feltárjuk, hogyan látják és élik meg a gyerekek Veszprém városát. 

FORMÁLD! Kreatív eszközrendszerrel segítjük a gyerekeket, családjaikat és az iskolákat a városhoz kapcsolódó ötleteik megfogalmazásában.  

KÉPZELD EL! Dizájn tematikájú foglalkozások nagyobb installációk tervezését segíti, amelyek Veszprém gyerekközösségének ikonikus pontjain bukkannak majd fel.  

MUTASD MEG! Egy nagy szabású zárórendezvényen minden résztvevő bemutathatja alkotásait és biztosítja, a tervek megvalósításának időszaka és eredményeinket egy nagyszabású zárórendezvényen bemutassuk, összegezzük.  

Megvalósító: Design és Egészség Modell Egyesület  

Időpont: 2022 és 2023 során folyamatosan 

Helyszín: Veszprém 

Partnerek: Művészetek Háza Veszprém, Veszprém Megyei Honismereti Egyesület (VMHE), kultúrAktív Egyesület, Neue Hütte Innovatív Ügynökség, Robert Bosch Cultural Managers Network, Eötvös Károly Megyei könyvtár, Art-i-csóka és Kökény-kék Művészeti Műhely, Kabóca Bábszínház és számos önálló művészeti tevékenységet folytató alkotó. 

TeszVeszprém

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!