Szabadtéri Színházak Találkozója 2023

VEB2023 pályázati együttműködés
VEB2023 pályázati együttműködés

A Szabadtéri Színházak Szövetsége a 2023-as Szabadtéri Színházak Találkozója keretein belül két helyszínnel, az alsóörsi Kultkikötő Amfiteátrummal és a Boglári Nagyszínpaddal csatlakozik a VEB 2023 programjához. A két helyszínen a Szövetség tagjainak legújabb színházi előadásait mutatja be - egy rendhagyó színházi szemle keretein belül.

 A Szabadtéri Színházak Találkozója egy új, többnapos értékteremtő eseményt tud a balatoni térségben bemutatni 2023-ban, hiszen eddig országosan nem volt olyan fesztivál, amely összefogná és egyetlen találkozó keretében maradandó élménnyel szórakoztatná a nézőket, kifejezetten szabadtéri előadóhelyekre rendezett produkciókkal. 

A többnapos rendezvény alatt a közönség számára nem csak igényes gyermek-és felnőttelőadások szerepelnek a színpadon, hanem mindezek mellett kísérőprogramok is hozzájárulnánk a kulturális értékeink minél szélesebb körben való megmutatkozásához. A repertoár mind felnőtt, mind gyerekelőadásokat tartalmaz, és a szervezők kiemeltfigyelmet fordítanak táncszínházi, nonverbális előadások bemutatására is, ezzel is kibővítve közönségkörüket, kiterjesztve azt a nemzetköziség felé is. 

Mindkét helyszínen 1-1 hétig zajlik a fesztivál, napi két színházi előadással. 

Balatonbogláron meghatározó élményt nyújt majd például Shakespeare A vihar c. műve, Török Viola rendezésében, a Maros Művészegyüttes, illetve Berecz András és fiai közreműködésével, Cédric Chapuis Élet-ritmusra monodrámája, Berecz András Isten bolondja műsora vagy Neil Simon A napsugár fiúk című vígjátéka a Kisvárdai Várszínház és a Soproni Petőfi Színház közös előadásában.

Az alsóörsi Amfiteátrum 750 fős szabadtéri nézőteréről többek között a bécsi Burgtheater által színre vitt Felicia Zeller Der Fiskus (A Kincstar) drámáját, Várkonyi Mátyás – Béres Attila által jegyzett Egri csillagok történelmi musicalt és az Aradi Kamaraszínház előadásában prezentált A Zördög című Móricz-vígjátékokból összeállított felnőtteknek szóló komédiát is. 

Megvalósítók: Szabadtéri Színházak Szövetsége

Időpont: 2023. 6. 21. – 7. 2.

Helyszínek: Balatonboglár, Alsóörs

Honlap: https://szabadteriszinhazakszov.hu

élő régió

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!