Szörnyek és sellők

VEB2023 szervezés
VEB2023 szervezés

A Szörnyek és Sellők programsorozatunkban a nyitott és fogékony kisgyermekek figyelmét irányítjuk játékosan a Balaton ökológiai értékeit fenyegető veszélyekre. Célunk, hogy a környezetünkre rácsodálkozó kisgyermekek szemléletének alakításához is hozzájáruljunk, természetesen játékos formában. A Szörnyek és sellők átfogó ökológiai szemléletformáló projekt több pilléren nyugszik.

Az edukációs program az 5-9 éves korosztályt célozza: a 2022-2023-as tanévben mintegy negyven általános iskolába juthat el napközis foglalkozás keretében. Az egyedileg kidolgozott oktatási program játékos megközelítéssel mutatja majd be a Balaton térségében élő állatokat. A foglalkozásokat Deli Kitti drámapedagógus tartja. 

2022 őszére elkészült a Szörnyek és Sellők – A balatoni kacsavész című mesekönyv is. A meséhez kapcsolódva 2022. áprilisban rajzpályázatot hirdettünk, amelyben a mese egyik főhősének, a Veszprémben egykor őshonos kavicsfogú álteknős megrajzolása volt a gyerekek küldetése. Az igen népszerű, többszáz alkotást eredményező rajzpályázat május 6-án zárult és május 27-én volt az eredményhirdetése.   

Szörnyek és Sellők projekt végállomása a meséből készülő színdarab megalkotása. A színdarab ősbemutatója a 2023-as Gizella napok – GyereKert gyerekprogramjainak keretén belül kap majd helyet, emellett júliusban és augusztusban további 9 strandon kerül még bemutatásra.  

Megvalósító: Művészetek a Vidékfejlesztésért Alapítvány 

Helyszínek: Veszprém, Badacsonytomaj, Csopak, Fonyód, Balatonfűzfő, Balatonederics, Révfülöp, Vonyarcvashegy, Balatonberény, Zánka 

Időpontok: edukációs program 2022 őszétől indulva, színdarab bemutatói: 2023. május-augusztus

Partnerek: a régió általános iskolái

Szörnyek és sellők Törékeny Balaton

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!