TÁNC XXV. Nemzetközi Kortárs Fesztivál

VEB2023 pályázati együttműködés
VEB2023 pályázati együttműködés

Kortárs tánc – kilépve a megszokott keretekből

Minden májusban egy héten át újra és újra átélhetjük, hogy a kortárs tánc önmagában nem rétegműfaj, hanem sokszínű, mai életünkben gyökerező alkotói erő. A Tánc Fesztiválja már 25. alkalommal hozza Veszprémbe a hazai és a nemzetközi színtér legjobb produkcióit, Horváth Csaba művészeti és Vándorfi László fesztiváligazgató gondozása mellett. 

A Fesztivál programja előzsűrizés alapján áll össze, versenyprogramja is zsűrizett, ez biztosítja szakmai rangját. Kiemelkedő külföldi produkciókat láttunk vendégül az elmúlt években többek között Spanyolországból, Finnországból, Franciaországból, Belgiumból, Kanadából, Dél-Koreából, valamint rendszeresen visszatérő, rangos magyar táncművészeti egyesületek előadásait, többek között a Szegedi Kortárs Balett, Közép-Európa Táncszínház, Frenák Pál Társulat, Duda Éva Társulat, Gangaray Dance Company táncosait. Minden évben bemutatkozási lehetőséget biztosítunk a magyar táncművészet új generációjának is az Imre Zoltán Program legjobb produkcióinak meghívásával.  

Fontos küldetése a fesztiválnak, hogy érdeklődő és értő közönséget teremtsen a kortárs táncművészet számára helyben is. Ezért minden évben Veszprém utcáin is felbukkannak táncosok kifejezetten oda álmodott produkciókkal és kisgyermekes családoknak szóló előadásokat is műsorra tűzünk, olyan szakmailag elismert művészek és társulatok segítségével, mint Méhes Csaba és a Brass in the Five, vagy épp a Góbi Rita Társulat.

Fotókiállítások, koncertek, irodalmi estek, szakmai műhelyek, filmvetítések és mástársművészeti kísérőprogramok színesítik az esti előadásokat, amelyek közös nevezője minden esetben a kortárs tánc és különleges médiaművészeti installációval érkezik hozzánk évről évre a debreceni Lighthouse fényművész-csoport is. 

Megvalósító: Pannon Várszínház 

Időpont: 2023. 05. 15-21.  

Helyszín: Veszprém 

Honlap: www.atancfesztivalja.hu  

Partnerek: Nemzeti Táncszínház, Imre Zoltán Program 

Zene/Város színház- és táncművészet

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!