Terítéken – Kerüljön érték az asztalra!

VEB2023 szervezés
VEB2023 szervezés

Jóízű kerekasztalbeszélgetések sorozata az EKF régióban

Az EKF program megvalósítóiként alkalmunk nyílik helyi kis közösségek életének mindennapjaiba is bepillantást nyerni. Úgy döntöttünk, páratlan értékeik miatt láthatóságot biztosítunk mindannak a kicsiny, ám annál jelentősebb csodának, amelyet megtapasztalhatunk. A megismert lokális értékek ugyanis számos ponton egybe esnek az EKF program szellemiségével.  

A Terítéken állomásain olyan fontos témákat érintünk, mint a vállalati felelősségvállalás, a zöld szemléletmód, a környezeti fenntarthatóság, a családbarátság és mindezek érvényesítése a munkahelyeken, függetlenül attól, hogy kis-, közép- vagy nagyvállalati kategóriáról van-e szó.

Szeretnénk a programokba bevont partnereink számára gyakorlati mintákat mutatni, és segítséget nyújtani abban, hogy ezek az értékek számukra is tudatosan képviselt, munkahelyen is alkalmazott gyakorlatokká vállaljanak. Szeretnénk őket megerősíteni abban is, hogy érezzék, milyen fontos ezeknek a vállalásoknak láthatóságot adni és tevékenységeik gyümölcsét a helyi közösségek javára fordítani. 

Éppen ezért a cégeket segítjük abban, hogy megosztjuk ilyen irányú tapasztalatainkat, és felkért szakértőink segítségével elérhetővé, a cégek mindennapjaiba beépíthetővé tesszük azokat. A tudásmegosztásra és tapasztalatcserére barátságos alkalmat kínáló találkozók valójában meghívott szakértők és a helyi vállalkozások, illetve a településeken működő közösségek képviselői között zajló kötetlen beszélgetések, melyek mindig valamilyen aktuális szervezetfejlesztési, vállalati kultúrát, aktuális munkaügyi kérdést járnak körül. 

A szakértők a témafelvetést követően mindig készek az adott probléma kezeléséhez tanácsot adni a jelenlévőknek vagy éppen új trendek, módszerek és gyakorlatok bemutatásával segíteni őket. Az a szándék, hogy ezek az értékek számukra is tudatosan képviselt, munkahelyen is alkalmazott gyakorlatokká váljanak.  

A helyi közösségek pedig bemutatják a vállalkozások számára a helyben megvalósítandó, támogatandó céljaikat.  A vállalkozások a kisközösségek mindennapjait nehezítő körülményekben nyújtanak támogatást, segítő kezet vagy partnerséget. Így került gyümölcsaszaló gép a nemesgulácsi óvodába, így kapott focimezt a vászolyi focicsapat és itt született meg az az összefogás, melynek keretén belül megújul Nemesgulács művelődési házának udvara. 

A programsorozat célja az, hogy a céges társadalmi felelősségvállalást a közösségépítés és a nyitottság eszközévé formálja. Szeretnénk a vállalkozásokat megerősíteni abban is, hogy érezzék, milyen fontos ezeknek a vállalásoknak láthatóságot adni és tevékenységeik gyümölcsét a helyi közösségek javára fordítani. 

A kéthavonta megrendezendő alkalmak eddigi állomásai: Nemesgulács – Sellyei Bor, Vászoly – Portus Home, Jásd – Bodza Ház, Káptalantóti – Kinga Kamrája, Alsópáhok - Alkotóház, Zalacsány - Farm Inn Fogadó, Balatonkenese - Pörc Bisztró és Delikát 

Megvalósító: VEB 2023 Zrt.

Időpont: 2022-2023 során folyamatosan

Helyszín: Bakony-Balaton Régió

Honlap: www.veszprembalaton2023.hu

hidak

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!