Hungarian Ballet Grand Prix

Pályázati együttműködés
Pályázati együttműködés

Balettnövendékek nemzetközi versenye – először Magyarországon

A Hungarian Ballet Grand Prix 2023-ban először, hagyományteremtő céllal kerül megrendezésre fiatalok klasszikus és kortárs táncversenyeként, ami a régiót és Veszprém várost tartósan beemeli a nemzetközi táncművészeti vérkeringésbe. Az 5 napos esemény keretében neves balettmesterek meghívásával mesterkurzusok és workshopok is társulnak a versenyprogram mellé, melyet egy nagyszabású nyilvános gála zár. 

A verseny tekintélyét a 8 fős nemzetközi zsűri biztosítja, a versenyzők professzionális és amatőr kategóriában, és klasszikus és modern balett területén mérhetik össze tudásukat három fordulóban 7-18 éves kor között. A verseny hosszú távú megalapozására létrejön a Nemzetközi Balett Club, mely a program fenntarthatóságát biztosítja támogat mecénások és táncművészek mozgósításával. 

Nem véletlenül érkezik meg az ország első Hungarian Ballet Grand Prix-je Veszprémbe. A közel egy évtizede működő, Podolskaya Viktoria mesternő vezette ballettiskola számos neves művészt adott már a szakmának. Növendékei a verseny és a különleges szakmai találkozások révén betekintést nyernek a nemzetközi balett világába és inspriációt, ösztönzést kapnak az előttük álló munkához. 

Megvalósító: Magyar Állami Operaház Balettnövendékeiért Alapítvány 

Időpont: 2023. június 26. – július 1.   

Helyszín: Veszprém 

Zene/Város színház- és táncművászet

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!