Veszprém legújabb-kori helytörténetének mozgóképes digitalizációja

Pályázati együttműködés
Pályázati együttműködés

Veszprém legújabb-kori helytörténetének mozgóképes digitalizációja kifejezettem az internetes megjelenést célozza. Az Veszprém Televízió Kft. 35 éves archívuma válik kutathatóvá egy erre a célra kialakított felületen a tematikus feldolgozást követően.

A televízió Veszprém és környéke elmúlt több,  mint  30 évének minden fontos pillanatáról őriz emléket az archívumában, amely így hozzájárul a közelmúlt jobb megismeréséhez, képet adhat Veszprém és környéke politikai, gazdasági, kulturális, vallási- és sportéletének és az épített környezet fejlődéséről.  A Veszprém Televízió az eltelt évtizedek alatt több ezer órányi archív mozgóképes anyagot gyűjtött össze, amelyek jelentős része még analóg szalagokon lelhető fel. Az audiovizuális tartalom mellett rendelkezésre áll az elkészült adások papír alapú dokumentációja is.  Jelen projekt célja az archívum digitalizálása amely kiterjed az audiovizuális tartalom és a dokumentáció digitalizálására, a digitális anyag rendszerezésére és a teljes adattartalom nyilvánossá tételére. Meggyőződésünk, hogy komoly igény van az ilyen típusú kutatható adatbázisokra.

A projekt végrehajtása során kialakításra kerül az az infrastrukturális környezetet, ahol lehetőség van a régi analóg felvételek digitalizálására és esetenként a kép és hangminőség feljavítására. A papír alapú dokumentációt szkenneléssel kerül archiválásra, illetve tartalmuk a videófájlok mellé tematikusan kerül rögzítésre. 
Az elkészülő adatbázis webes elérése ingyenes hozzáférhető lesz bárki számára. 

Az felület fejlesztését és a teljes feldolgozási folyamatot a Veszprém Televízió munkatársai viszik végig kiegészülve egy 3 fős veszprémi lelkes diákcsapattal.

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!

Még 47 nap 16 óra 56 perc 58 másodperc
van hátra a megnyitóig!