Veszprémből a Nagyvilágba

VEB2023 pályázati együttműködés
VEB2023 pályázati együttműködés

Ausztriától Angliáig - Barokktól a jazzig: világjáró, fiatal veszprémi származású művészek koncertsorozata

Büszkék vagyunk arra, hogy városunk kinevelt több sikeres zenészgenerációt, akik rangos hazai és európai zenekarok tagjaiként, szólistaként és pedagógusként nemzetközi elismerést és tapasztalatot szerezve, Európa-szerte kamatoztatják tudásukat. A fiatal muzsikusok útja Veszprémből Ausztrián, Svájcon, Spanyolországon és Anglián át egészen Észtországig vezet. Művészi pályafutásukat olyan intézmények és zenekarok fémjelzik, mint a Liszt Ferenc Zeneakadémia, a Royal Conservatory Scottland, az Anton Bruckner Privatuniversität Linz, a Kunstuniversität Graz, az Escuola Superior de Musica de Catalonia, a Hochschule für Musik Luzern, az MDW Wien, a Statna Filharmonia Kosice, vagy az Estonian Festivalorchester. 

Már régóta érlelődik a gondolat, és az Európa Kulturális Fővárosa cím elnyerése meg is adta a végső lökést, hogy 2023-ban visszahívjuk, összehívjuk a Veszprémből útnak indult, befutott muzsikusokat.  

Három napon át, minden nap több, történetében, nyelvében, kultúrájában rokon nemzet zenéjét ismerhetjük meg, nem csak a veszprémi művészek, de külföldi művészbarátaik, nemzetközi rangú előadók tolmácsolásában. A klasszikus olasz, spanyol, szlovén, szerb, horvát, macedón, osztrák, német, orosz, ukrán repertoárt a spanyol flamenco-gitármuzsikán át egészen a balkáni népzenéig, a klezmerig vagy éppen a jazzig számos produkció egészíti ki. 

Megvalósító: Veszprém Polgárai a Városi Zenedéért Alapítvány

Időpont: 2023

Helyszín: Veszprém, Sümeg, Zirc, Balatonfűzfő, Ajka, Litér, Küngös, Vászoly, Várpalota, Paloznak 

Honlap: https://www.vvve.hu

Partnerek: Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége, KÓTA Magyar Zeneszerzők Egyesülete Művészeti Bizottsága

Zene/Város Minden, ami zene

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!