VeszprémFest

VEB2023 pályázati együttműködés
VEB2023 pályázati együttműködés

Világsztárok Veszprémben

2023 különleges év a VeszprémFest történelmében. Különleges, mert a fesztivál büszkén mutatja be programjait a közönségnek, mint a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa 2023 rendezvénysorozat egyik zászlóshajója, és különleges azért is, mert éppen ebben az évben ünnepli 20. születésnapját.  

 

Prémium zenei fesztiválként – mindvégig hűen a kezdetektől misszióként vállalt zenei igényességhez - a két évtized során több, mint 100 világszínvonalú zenei produkciót hozott el a hazai közönségnek.  

Világsztár fellépők sora váltotta egymást a fesztivál nemzetközi viszonylatban is egyedülállóan szép környezetben felállított színpadain a jazz, a blues, a világzene, a soul, a fúziós műfajok, valamint a pop, a klasszikus hangszeres zene és az opera világából. A teljesség igénye nélkül olyan fantasztikus előadókat vendégül látva, mint Lisa Stansfield, Gregory Porter, Jamie Cullum, Emeli Sandé, Kool & the Gang, Katie Melua, Vaya Con Dios, Diana Krall, José Cura, Nigel Kennedy, Al Di Meola, Paco de Lucia, Kocsis Zoltán, Herbie Hancock, Chick Corea, Jan Garbarek, Miklósa Erika, Ramon Vargas, The Gypsy Kings,  Buena Vista Social Club Omara Portuondóval, Craig David, ZAZ, James Blunt, vagy éppen Sir Tom Jones.  

Megszámlálni is nehéz a teltházas produkciók, emlékezetes színpadi pillanatok sorát. A hét dombra épült Veszprém varázslatos hangulata, a város természeti és épített környezetébe harmonikusan illeszkedő főbb koncerthelyszínek atmoszférája pedig utánozhatatlanná teszik az itt átélt koncertélményt. 

Két helyszín, öt nap, hét sztárfellépő és a huszadik év a világ minőségi zenei fesztiváljainak sorában - 2023-ban egyedülálló hangulatú koncerthelyszínein izgalmas produkciókkal ünnepli két évtizedes fennállását a VeszprémFest. Július 12 és 16 között a História Kertben felállított nagyszínpadon Alvaro Soler, Mariza, Anna Netrebko és Yusif Eyvazov, Joss Stone és Norah Jones koncertezik, Rost Andrea pedig négy nap, négy különböző produkciót mutat be a Jezsuita Templomkertben.

Megvalósító: Veszprémi Ünnepi Játékok NKft. 

Időpont: 2023. 07. 12-16. 

Helyszín: Veszprém 

Honlap: https://www.veszpremfest.hu  

Zene Zene/Város

Hozzáférhetőség

Amennyiben nehézségekbe ütközik oldalunk böngészése során, válasszon az alábbi hozzáférhetőségi lehetőségeink közül!